I år kommer Stefan Larsson att ha ett tydligt tema på sin whiskyprovning och alla singlemalt-älskare får en oförglömlig provning. " /> Skye High på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Stefan Larsson är inte bara en duktig flugfiskeguide, han är en riktig whiskyvirtuos också.
Skye High på Fiskekryssningen

I år kommer Stefan Larsson att ha ett tydligt tema på sin whiskyprovning och alla singlemalt-älskare får en oförglömlig provning.
Whiskyprovningen med Stefan Larsson blev succé på förra Fiskekryssningen. I år är temat är Isle of Skye och Stefan kommer att ta era smaklökar på en resa över Skyes branta kustlinjer och gröna dalar. Den lilla ön erbjuder både vyer, whisky och spännande fiske i form av flugfiske och havsfiske. Och på något sätt verkar ju fiske och whisky hänga ihop. Det är i alla fall inte sällan som inbitna fiskare har ett gott öga till god whisky.

Älvdalens fiskecenter
När han inte botaniserar bland världens whiskysorter, driver Stefan Larsson Älvdalens Fiskecenter. Han är en erfaren flugfiskare och med sina kurser och guidningar har han inspirerat många att börja utöva flugfiskets konst.
Själva provningen äger rum på Fiskekryssningens fredagskväll, efter buffémiddagen.  Läs mer på Fiskekryssningen.se där du också kan anmäla dig till provningen.
Har du inte bokat Fiskekryssningen än, gör du det på 08-666 33 33.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta