Just nu:
Annons

Nyheter

4 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Det gick livat till under premiärhelgen i Älvkarleby. Foto: Mikael Frödin
Slagsmål på fiskepremiär – en man blev anhållen

Nu är det högsäsong för fiskepremiärer – och för det mesta är det glada tillrop och god stämning. Under premiären i Älvkarleby fick dock polisen kallas till plats, eftersom det inträffat ett slagsmål på fiskecampingen.

Det är Gefle Dagblad som rapporterar om händelsen på fiskecampingen i Älvkarleby, där en man fick föras till sjukhus.
Larmet kom vid 22.50-tiden och flera polispatruller åkte dit. De påträffade en skadad man och kunde gripa en person i 45-årsåldern som pekades ut av vittnen som ansvarig för misshandeln. Han anhölls misstänkt för misshandel.

Själva motivet till misshandeln är inte fastställd, men polisen konstaterar att det var alkohol med i bilden.
I övrigt så kan det noteras att de 100 eftertraktade premiärplatserna snabbt sålde ut, och att fiskecampingen var fullbokad.
Fiskejournalen ser fram emot rapporter om stora laxar och andra lyckade fiskafängen.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta