Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Släkten är värst

Martin Larsson är innehavare av ett världsrekord på Giant Trevally.

Nyligen berättade vi om Roger Larsson och hans framgångsrika gösfiske. Nu har sonen Martin Larsson blivit världsrekordhållare för Giant Trevally på 24 kilos lina. Fisken vägde 56,6 kilo.
IGFA har nu godkänt Martin Larssons Giant Trevally som världsrekord. Den fångades utanför Tanzanias kust och kunde landas efter 35 minuters stenhård fajt.
Att heta Larsson och komma från Målsryd verkar vara ett framgångskoncept. Nyligen berättade vi om Martins pappa Roger som varit synnerligt framgångsrik i sitt gösfiske de senaste åren. Det ligger med andra ord i blodet.
Här kan du läsa mer om Martin Larssons världsrekord.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta