Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Släkten är värst

Martin Larsson är innehavare av ett världsrekord på Giant Trevally.

Nyligen berättade vi om Roger Larsson och hans framgångsrika gösfiske. Nu har sonen Martin Larsson blivit världsrekordhållare för Giant Trevally på 24 kilos lina. Fisken vägde 56,6 kilo.
IGFA har nu godkänt Martin Larssons Giant Trevally som världsrekord. Den fångades utanför Tanzanias kust och kunde landas efter 35 minuters stenhård fajt.
Att heta Larsson och komma från Målsryd verkar vara ett framgångskoncept. Nyligen berättade vi om Martins pappa Roger som varit synnerligt framgångsrik i sitt gösfiske de senaste åren. Det ligger med andra ord i blodet.
Här kan du läsa mer om Martin Larssons världsrekord.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta