Vikten av att släppa tillbaka stora gäddor och gösar har resulterat i maximått i flera vatten och nu betonas betydelsen att släppa tillbaka även stora abborrar.  " /> Släpp tillbaka stora abborrar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Sensommaren och hösten är abborrtider! Foto: Martin Falklind
Släpp tillbaka stora abborrar

Vikten av att släppa tillbaka stora gäddor och gösar har resulterat i maximått i flera vatten och nu betonas betydelsen att släppa tillbaka även stora abborrar. 

Att behålla de stora individerna gynnar fiskens reproduktion och nu har man i vissa sjöar infört ett maximått på 38 centimeter för abborre. Förhoppningen är att fler fiskerättsägare följer efter.
– I sjön Yngern i Södertälje har man ett maximått på 38 centimeter. Abborre över 38 centimeter måste återutsättas. Det är viktiga fiskar för reproduktionen och ekosystemet, säger Tobias Fränstam hos Sportfiskarna till SVT.
Se hela SVT-inslaget nedan:

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta