" /> Slingrande orm ska falla gäddorna i smaken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Är du redo för ett ormbete? Savage Gear släpper nu 3D Snake Bait. Bild: Savage Gear
Slingrande orm ska falla gäddorna i smaken

Tror du att gäddorna i din favoritsjö har ormar på menyn? I så fall kanske det är läge att testa Savage Gears nysläppta godsak – 3D Snake Bait.

Betesföretaget Savage Gear är kända för att ta ut svängarna inför sommarsäsongen. I fjol släpptes en fladdermus och i år är det alltså en orm som gäller.

Foto: Savage Grear

3D Snake Bait finns i storlekarna 20 och 30 centimeter och i färgerna Black adder, Green Fluo och Steel adder. Betet kan fiskas både på och under ytan och de tolv sektionerna ger en slingrande S-gång.

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta