Sommaren 2019 börjar närma sig slutet och det gör även den populära ungdomstävlingen Artjakten. Däremot betyder det inte att Artjakten är avgjord riktigt än. " /> Slutspurt i Artjakten – imponerande resultat i toppen! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Fånga en höstborre du också! Här Gry Ottoson – som var en av många nöjda deltagare i ungdomstävlingen Artjakten. Foto: Privat
Slutspurt i Artjakten – imponerande resultat i toppen!

Sommaren 2019 börjar närma sig slutet och det gör även den populära ungdomstävlingen Artjakten. Däremot betyder det inte att Artjakten är avgjord riktigt än.

Utan tvekan så finns det mycket talang och intresse bland landets unga fiskare. I skrivande stund ligger Gustav Yxell och Erik Maripuu på en delad förstaplats med hela 49 fiskarter hittills. Frågan är om någon av dem hinner knipa art nummer 50 innan slutet på augusti, eller om Moa Maripuu som står på en säker tredjeplats med 45 arter smyger fram med fem snabba nya arter? Mycket kan hända och ingenting står säkert förrän sommaren är slut.

Helt klart är det ett imponerande resultat som syskonen Maripuu i jämtländska Ås presterat i sommar, liksom Gustav Yxell förstås.

Givetvis behöver man inte fånga 50 arter för att finna sommarens fiskeglädje. Gry Ottoson fångade abborren ovan på klassiskt flötmete och är definitivt inte sur för det.

Bara att dra ut nu och fiska de sista dagarna av sommaren – och glöm inte att ha kul ute vid vattnet också!

Läs vår tidigare rapportering om Artjakten:

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta