Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Slutspurt i Grand Slam

Victor Söderberg har totalledningen i Grand Slam Cup. Återstår att se om resultatlistan ser likadan ut på onsdag nästa vecka.

På onsdag nästa vecka är Grand Slam Cup 2011 över. Totalledare är Victor Söderberg, tätt följd av Jens Hedström och Andreas Jax. Vi närmar oss ett avgörande.
Det är sannerligen en kompetent skara predatorjägare som finns i toppen av Grand Slam Cup i år. Man kan väl gissa att ingen av dessa herrar kommer att ligga på latsidan den närmsta veckan. En cool fiskejacka, ett fiskeset och en oförgömlig fiskedag med Stefan ”Trumman” Trumstedt från CWC börjar skymta i horizonten. För att inte tala om äran…
Det är dock inte osannolikt att någon som befinner sig längre ner i resultatlistan seglar förbi och vinner. En stor fisk och allt kan ändra sig.
Följ upplösningen i Grand Slam Cup här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta