Två månader av sommarens tre har passerat och spänningen stiger i arttävlingen för unga sportfiskare, Rapala cup! I skrivande stund har cirka två tusen fiskar fångats och den som har fångat flest arter är 15-åriga Anton Berglund från Fjärås på västkusten som fångat otroliga 64 fiskarter i Sverige under juni, juli och början av augusti, extra imponerande är att många av arterna kommer från sötvattenl. Bara tre arter färre på 61 arter, ligger Hugo Lilja som bor rakt över på andra sidan Sverige i Ålem i Mönsterås kommun. Men det är väldigt tätt i toppen av tävlingen. Än så länge är det 379 deltagare och vi hoppas såklart att några fler vill rapportera in fisk. En av de bästa sakerna med Rapala cup är ju att alla som deltar vinner priser. " /> Sluttamp i Rapala cup! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
En tjej som rapporterat in en enda fisk är Moa Månsson även hon 11-år. Hon berättar att hon var ute och metade med sin fiskeklubb Råda Sportfiskeklubb i Mölnlycke och krokade på en riktig baddare till abborre, den största hon någonsin sett. Många rapporterar in riktigt fina fiskar och stora exemplar så vi kan varmt rekommendera att titta in i tävlingslistan och snegla lite på bidragen där många drömfångster finns att beskåda.
Sluttamp i Rapala cup!

Två månader av sommarens tre har passerat och spänningen stiger i arttävlingen för unga sportfiskare, Rapala cup! I skrivande stund har cirka två tusen fiskar fångats och den som har fångat flest arter är 15-åriga Anton Berglund från Fjärås på västkusten som fångat otroliga 64 fiskarter i Sverige under juni, juli och början av augusti, extra imponerande är att många av arterna kommer från sötvattenl. Bara tre arter färre på 61 arter, ligger Hugo Lilja som bor rakt över på andra sidan Sverige i Ålem i Mönsterås kommun. Men det är väldigt tätt i toppen av tävlingen. Än så länge är det 379 deltagare och vi hoppas såklart att några fler vill rapportera in fisk. En av de bästa sakerna med Rapala cup är ju att alla som deltar vinner priser.

Här kan du titta på alla fiskarna som anmälts.

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta