Två månader av sommarens tre har passerat och spänningen stiger i arttävlingen för unga sportfiskare, Rapala cup! I skrivande stund har cirka två tusen fiskar fångats och den som har fångat flest arter är 15-åriga Anton Berglund från Fjärås på västkusten som fångat otroliga 64 fiskarter i Sverige under juni, juli och början av augusti, extra imponerande är att många av arterna kommer från sötvattenl. Bara tre arter färre på 61 arter, ligger Hugo Lilja som bor rakt över på andra sidan Sverige i Ålem i Mönsterås kommun. Men det är väldigt tätt i toppen av tävlingen. Än så länge är det 379 deltagare och vi hoppas såklart att några fler vill rapportera in fisk. En av de bästa sakerna med Rapala cup är ju att alla som deltar vinner priser. " /> Sluttamp i Rapala cup! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Mathias Arnham
En tjej som rapporterat in en enda fisk är Moa Månsson även hon 11-år. Hon berättar att hon var ute och metade med sin fiskeklubb Råda Sportfiskeklubb i Mölnlycke och krokade på en riktig baddare till abborre, den största hon någonsin sett. Många rapporterar in riktigt fina fiskar och stora exemplar så vi kan varmt rekommendera att titta in i tävlingslistan och snegla lite på bidragen där många drömfångster finns att beskåda.
Sluttamp i Rapala cup!

Två månader av sommarens tre har passerat och spänningen stiger i arttävlingen för unga sportfiskare, Rapala cup! I skrivande stund har cirka två tusen fiskar fångats och den som har fångat flest arter är 15-åriga Anton Berglund från Fjärås på västkusten som fångat otroliga 64 fiskarter i Sverige under juni, juli och början av augusti, extra imponerande är att många av arterna kommer från sötvattenl. Bara tre arter färre på 61 arter, ligger Hugo Lilja som bor rakt över på andra sidan Sverige i Ålem i Mönsterås kommun. Men det är väldigt tätt i toppen av tävlingen. Än så länge är det 379 deltagare och vi hoppas såklart att några fler vill rapportera in fisk. En av de bästa sakerna med Rapala cup är ju att alla som deltar vinner priser.

Här kan du titta på alla fiskarna som anmälts.

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta