[/caption] " /> SM i gädda 2013 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
SM i gädda 2013

– SM i gädda får nu ett stort lyft. Med ett större deltagarantal och fler deltävlingar ökar svårigheten att vinna och landets samlade gäddfiskeelit kommer att vara på plats i finalen, säger Tobias Fränstam, fiskevårdsansvarig för Sportfiskarna Region Mälardalen. (Foto: Morgan Fihn)

Den prestigefyllda fisketävlingen SM i gädda expanderar och blir nu en landsomfattande kvalserie med stor final i oktober 2013 på Mälaren.
– Det är en ära att få arrangera Gädd-SM, en tävling som vi har stor respekt för och som betytt mycket under åren. Vi är stolta över att ha fått i uppdrag att inte bara utöka SM till fler orter utan även att ge gäddfisket den status det förtjänar. Tillsammans med Sportfiskarna och Svenska Gäddklubben ser vi fram emot att lyfta gäddfisket till en ny nivå, säger Niclas Årman på Sportfish Masters.
SM i gäddfiske arrangeras i år som ett samarbete mellan Sportfish Masters, Sportfiskarna och fiskeklubben Svenska Gäddklubben. Tävlingen ökar rejält i omfång med lokala kvaltävlingar och en stor nationell final. Sportfish Masters går nu som den första professionella aktören in och arrangerar ett SM i en fiskegren.

Finalen i SM i gädda arrangeras både som lagtävling och individuell tävling. Att vara Sveriges bäste gäddfiskare är kanske den mest prestigefyllda titeln man kan inneha bland sportfiskare.
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta