Sju gäddteam tog sig vidare till SM-final från helgens tävlingar som ägde rum i Gävle och Karlstad. Nästa helg är det Oskarshamn. " /> SM i gädda rullar vidare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
SM i gädda rullar vidare

Sju gäddteam tog sig vidare till SM-final från helgens tävlingar som ägde rum i Gävle och Karlstad. Nästa helg är det Oskarshamn.
SM i gädda, eller Sportfish Masters, som det också heter, håller kvaltävlingar under hela våren och efter sommaren. Finalen äger rum i Karlskrona den 24 oktober.
Vill du vara med? Sätt ihop ett båtteam på 2-3 personer. Gå in här och kolla regler samt var närmaste deltävling äger rum. Kvaltävlingarna är spridda från Malmö till Sundsvall. Den bästa halvan av de tävlande teamen går vidare. Bommar ni i en kvaltävling, kan ni försöka igen i en annan.
Alla finaslister möts i det stora slaget i Gädd-SM 24 oktober och gör upp om titeln.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta