Glada vinnare i Team Armagäddon (foto: Tero Paaki)[/caption] " /> SM i gäddfiske avgjort! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
SM i gäddfiske avgjort!
armagaddon_424

Glada vinnare i Team Armagäddon (foto: Tero Paaki)

Hela 94 team tävlade om titeln – Sveriges bästa gäddfiskare och när slutresultatet summerats stod gäddfreaksen i team Armagäddon överst på prispallen.
Lördagens final i Sportfish masters avgjordes i Mjörn utanför Alingsås. Gäddorna var petiga och relativt svårtrugade vilket visade sig tydligt via liverapporteringen på Sportfish Masters hemsida. Några av lagen gjorde trots det bra ifrån sig och tydligen var det mycket små beten som stod överst på menyn denna varma höstdag.
Sportfish masters är mycket mer än bara en tävling, för många gäddfiskare handlar det lika mycket om att umgås och träffas kring ett gemensamt intresse.
– Tävlingen är jäkligt rolig, inte bara fisket utan hela upplägget. Allt är bra anordnat med en riktigt rolig finalfest som även i år slutade långt in på småtimmarna, berättar fjolårets SM-mästare Tero Paaki.
Sportfish masters har funnits sen 2011 men det är sen 2013 tävlingen blev den officiella SM-tävlingen för gäddfiskare. Sportfiskarna och predatorgruppen är medarrangörer och tävlingen sponsras av bland annat Happy Angler och Linder.

– Tävlingsformen börjar sitta och vi har fått riktig kläm på hur allt ska arrangeras. Nu är det bara små detaljer som bör gås igenom och utvecklas. Nästa år kanske vi går ännu ett steg längre när det gäller hantering av fisk. Eftersom alla tävlingsfiskar återutsätt så är det mycket viktigt att fisken hanteras så skonsamt som möjligt, säger grundaren av Sportfish masters Niclas Åhrman.

Slutresultat:
Team
1. Team Armagäddon 1, 342cm
2. Team Wezzlan, 332cm
3. Team Gothia Pike V4, 317cm

Individ
1. Petter Persson, Team Stöt, 242cm
2. Johan Jansson, Team Wezzlan, 209cm
3. Björn Wendland, Team Piky Germany, 193cm

Längsta fisk
Petter Persson, Team Stöt, 112cm

För mer och detaljerad information – besök Sportfish masters hemsida

Mathias Larsson

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta