SM i gäddfiske avgjort!

armagaddon_424

Glada vinnare i Team Armagäddon (foto: Tero Paaki)

Hela 94 team tävlade om titeln – Sveriges bästa gäddfiskare och när slutresultatet summerats stod gäddfreaksen i team Armagäddon överst på prispallen.
Lördagens final i Sportfish masters avgjordes i Mjörn utanför Alingsås. Gäddorna var petiga och relativt svårtrugade vilket visade sig tydligt via liverapporteringen på Sportfish Masters hemsida. Några av lagen gjorde trots det bra ifrån sig och tydligen var det mycket små beten som stod överst på menyn denna varma höstdag.
Sportfish masters är mycket mer än bara en tävling, för många gäddfiskare handlar det lika mycket om att umgås och träffas kring ett gemensamt intresse.
– Tävlingen är jäkligt rolig, inte bara fisket utan hela upplägget. Allt är bra anordnat med en riktigt rolig finalfest som även i år slutade långt in på småtimmarna, berättar fjolårets SM-mästare Tero Paaki.
Sportfish masters har funnits sen 2011 men det är sen 2013 tävlingen blev den officiella SM-tävlingen för gäddfiskare. Sportfiskarna och predatorgruppen är medarrangörer och tävlingen sponsras av bland annat Happy Angler och Linder.
– Tävlingsformen börjar sitta och vi har fått riktig kläm på hur allt ska arrangeras. Nu är det bara små detaljer som bör gås igenom och utvecklas. Nästa år kanske vi går ännu ett steg längre när det gäller hantering av fisk. Eftersom alla tävlingsfiskar återutsätt så är det mycket viktigt att fisken hanteras så skonsamt som möjligt, säger grundaren av Sportfish masters Niclas Åhrman.

Slutresultat:
Team
1. Team Armagäddon 1, 342cm
2. Team Wezzlan, 332cm
3. Team Gothia Pike V4, 317cm

Individ
1. Petter Persson, Team Stöt, 242cm
2. Johan Jansson, Team Wezzlan, 209cm
3. Björn Wendland, Team Piky Germany, 193cm

Längsta fisk
Petter Persson, Team Stöt, 112cm

För mer och detaljerad information – besök Sportfish masters hemsida

Mathias Larsson

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...