Glada gäddfiskare trängs vid Alingsåsrampen. Mätbrädan och tävlingsbrickan måste återlämnas till tävlingsledningen senaste kl 16:30 (foto: Mathias Larsson).[/caption] " /> SM i gäddfiske – en folkfest på framfart | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
SM i gäddfiske – en folkfest på framfart
sportfishmasters_inlagg

Glada gäddfiskare trängs vid Alingsåsrampen. Mätbrädan och tävlingsbrickan måste återlämnas till tävlingsledningen senaste kl 16:30 (foto: Mathias Larsson).

Det är under blå hösthimmel som SM-finalen i gäddfiske avgörs, sjön Mjörn utanför Alingsås är arenan och närmare 100 teambåtar tävlar om pokalen i ett av årets största event för gäddfiskare
Trots ett relativt trögt fiske är stämningen på topp – glädje, gemenskap och gäddfiske är tre stora G som sammanfört närmare 300 sportfiskare för att göra upp om att bli Sveriges bästa gäddfiskare 2014.
– Tävlingen har nästan växt till dubbel storlek på bara ett år. Syftet med Sportfish masters är att främja sportfisket och framförallt gäddfisket. Det är dessutom viktigt att visa allmänheten att sportfisket är på framfart och att det faktiskt är riktigt coolt att fiska, berättar Alexander Alsbäck tävlingsfunktionär.

Dagens toppfisk är en 112-centimetare som Peter Persson från Team stöt lyckades lura upp ett par timmar in i tävlingen. Förutom Peter långa gädda lyser 100-klubbarna med sin frånvaro. I finalen tävlar man både som enskild fiskare och som team. Teamets fem längsta fiskar läggs samman och den båt som fångat flest cm godkänd gädda vinner. De deltagande lagens betesboxar skvallrar om att diverse gummibeten och tailbeten gått heta under dagen men rykten säger att riktigt, riktigt små beten varit mest effektivt för att locka, dagens tjuriga mjörngäddor. Hela 17 gäddor ska tydligen fått syna durken på en av teambåtarna, på just den här metoden. Nu väntar vi med spänning på slutresultatet…

Mer om om tävlingen läser du på Sportfish masters hemsida.

Mathias Larsson

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta