Annons
SM-serien ställs in – så blir upplägget i stället | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 dagar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Foto: Privat
SM-serien ställs in – så blir upplägget i stället

De flesta traditionella trollingtävlingarna under 2020 har fått ställas in eller ändra upplägg, på grund av pandemin. Nu står det också klart att STM, Swedish Trolling Masters 2020–2021 kommer att avgöras som ett enskilt SM vid Kinnekulleträffen. 

Det är Sportfiskarna som tillsammans med arrangörsklubbarna i Swedish Trolling Masters fattat beslutet, med anledning av Covid-19. Därmed spricker upplägget med hela sju deltävlingar, där bland annat Öppna Lapplandsmästerskapen i Arjeplog och Storsjötrollingen kommit med. Nu avgörs det alltså i ett enda slag, alltså under klassiska Kinnekulleträffen på Vänern 16-18 April 2021.

Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK summerar sina tankar så här:
– Det är egentligen väldigt synd att det inte blir nån serie 2020–2021, det är helt enkelt en större prestation att fiska bra och placera sig i flera tävlingar, i olika sjöar och under årets alla årstider – än att vinna ett enskilt SM. Men när SM-serien nu inte blir av så är det i alla fall väldigt kul att förbundet vänder sig till Götene SFK och Kinnekulleträffen som arrangör av SM i Trolling 2021.

”VI LÄNGTAR TILL 2021”

Fredrik och hans klubbkamrater kommer nu göra allt för att SM på deras hemmaplan ska bli en riktig höjdare:
– Vårfisket i Vänern efter lax och öring är fantastiskt och det lockar förhoppningsvis trollare från hela landet till Hällekis. Fisket på Kinnekulleträffen 2019 var fantastiskt med en medelvikt på 5,4 kilo och hela tre invägda fiskar över 10 kilo, med en grym lax på 11 160 gram i topp. Dessutom vägde vinnarteamet Karlsson/Nordh in tidernas tyngsta 6-pack på hela 46,58 kilo! Vi minns Kinnekulleträffen 2019 och längtar till Kinnekulleträffen 2021, och inför framtiden får vi hoppas att SM-serien kommer igång igen med nya friska tag!

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta