Just nu:
Annons

Nyheter

6 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Foto: Privat
SM-serien ställs in – så blir upplägget i stället

De flesta traditionella trollingtävlingarna under 2020 har fått ställas in eller ändra upplägg, på grund av pandemin. Nu står det också klart att STM, Swedish Trolling Masters 2020–2021 kommer att avgöras som ett enskilt SM vid Kinnekulleträffen. 

Det är Sportfiskarna som tillsammans med arrangörsklubbarna i Swedish Trolling Masters fattat beslutet, med anledning av Covid-19. Därmed spricker upplägget med hela sju deltävlingar, där bland annat Öppna Lapplandsmästerskapen i Arjeplog och Storsjötrollingen kommit med. Nu avgörs det alltså i ett enda slag, alltså under klassiska Kinnekulleträffen på Vänern 16-18 April 2021.

Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK summerar sina tankar så här:
– Det är egentligen väldigt synd att det inte blir nån serie 2020–2021, det är helt enkelt en större prestation att fiska bra och placera sig i flera tävlingar, i olika sjöar och under årets alla årstider – än att vinna ett enskilt SM. Men när SM-serien nu inte blir av så är det i alla fall väldigt kul att förbundet vänder sig till Götene SFK och Kinnekulleträffen som arrangör av SM i Trolling 2021.

”VI LÄNGTAR TILL 2021”
Fredrik och hans klubbkamrater kommer nu göra allt för att SM på deras hemmaplan ska bli en riktig höjdare:
– Vårfisket i Vänern efter lax och öring är fantastiskt och det lockar förhoppningsvis trollare från hela landet till Hällekis. Fisket på Kinnekulleträffen 2019 var fantastiskt med en medelvikt på 5,4 kilo och hela tre invägda fiskar över 10 kilo, med en grym lax på 11 160 gram i topp. Dessutom vägde vinnarteamet Karlsson/Nordh in tidernas tyngsta 6-pack på hela 46,58 kilo! Vi minns Kinnekulleträffen 2019 och längtar till Kinnekulleträffen 2021, och inför framtiden får vi hoppas att SM-serien kommer igång igen med nya friska tag!

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta