Annons
SM sprang på trubbel – måste flyttas fram | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Anders Lundin
Vem metar bäst traditionellt? Svaret får vi i september.
SM sprang på trubbel – måste flyttas fram

Det är många arrangemang och tävlingar som har tvingats ställa in eller skjutas fram denna säsong på grund av Covid-19. Även Svenska Mästerskapen i traditionellt mete måste senareläggas, men av en helt annan orsak.

Arrangörerna för SM i traditionellt mete i Karlstad, SFK Trekroken, har tagit beslutet att flytta fram tävlingarna till helgen 19-20 september. Anledningen är att de sprang på en krock med ett annat evenemang.

– Den ursprungliga helgen blev det en dubbelbokning då vattnet skulle användas vid en tävling i triathlon. Det blev en bra lösning för nu ges vi ytterligare två veckor på oss att planera, säger tävlingsledaren Kalle Abresparr till Sportfiskarna.

Han hälsar att inbjudan kommer att läggas upp inom kort på Sportfiskarnas hemsida och på klubbens hemsida.

Det ska också noteras att SM i traditionellt mete inte är detsamma som SM i mete. Sedan tidigare är det klart att det mästerskapet ska hållas i Nyköping 29 augusti. 

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta