Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
SM-trolling och Laxcup i Nynäs

SM i trollingfiske kommer att avgöras i samband med Laxcup Nynäshamn. Laxcupen pågår i dagarna tre medan SM-tävlingen avgörs under lördagens tävling.
CWC går in som tung medarrangör i Laxcup Nynäshamn, som liksom tidigare arrangeras av Nynäshamns fiskeguidning. Tävlingen pågår 28-30 maj och om inte alla tecken slår fel kommer det att finnas bra med lax i farvattnen vid den tiden.
Nytt för i år är att Stefan Trumstedt från CWC kommer att fungera som speaker, att Kanal Gratis kommer att finnas på plats och filma, samt att tävlingen får en egen hemsida. På den senare kommer det att finnas information inför tävlingen, men det blir också möjligt att följa tävlingen direkt på webben. Den nya sajten beräknas komma igång i början av april.
Svenne Andersson

Laxcup Nynäshamn har förnyats och bjuder i år in till en upphottad, häftigare tävling.

Laxcup Nynäshamn har förnyats och bjuder i år in till en upphottad, häftigare tävling.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta