Jens Bursell från Danmark har länge experimenterat med pyttesmå mjukbeten för kustöring. Det har gett stor framgång! " />
Annons
Små gummibeten för kustöring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Små gummbeten utgör perfekta imitationer av tånglevande smådjur.
Små gummibeten för kustöring

Jens Bursell från Danmark har länge experimenterat med pyttesmå mjukbeten för kustöring. Det har gett stor framgång!
Det lilla gummidjuret imiterar på pricken de djur som rör sig i tången och det blir många hugg och hög krokningsprocent – eftersom Jens riggar dem på ett mycket speciellt sätt.
Jens Bursell är en nörd av rang och han har speciallösningar på det mesta. Men det går inte att bortse från att han, förutom att vara chefredaktör på Fisk og Fri, också är en av världens mest uppfinningsrika och skickligaste sportfiskare. I Fiskejournalen nummer fem visar han i detalj hur du ska bära dig åt med den små gummidjuren för att få havsöringen att nappa. Den som gillar teknik, kommer älska Jens Bursells artikel i Fiskejournalen nummer fem. Finns i butik nu.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Tommy Blomander med sin största spinnfångade gös någonsin. Foto: Privat
Tommy gör det igen – drog årets största gös

De tunga gösarna fortsätter att rapporteras in. Nu är det dags att applådera Tommy Blomander igen, eftersom han lyckats fånga sin största spinnfiskade gös någonsin.

Ingen fångar fler storgösar i Sverige än Tommy Blomander, och när han sätter personliga rekord så vet vi att det gungar till ordentligt i listorna.

– Jag var ute på ett nattpass och efter 4 timmar hade jag inte fått ett enda napp. Sedan började gösen att vakna till och efter att jag fått fem supersize-gösar (90 centimeter) fick jag se en troligtvis större fisk på min livescope. Efter att ha kastat min Rapala peto 14 cirka tio gånger på den så kom det ett brutalt hugg i spöet som höll på att slita det ur nävarna på mig, berättar Tommy för Fiskejournalen.

Det som hade huggit var alltså en gös på hela 11,38 kilo och 98 centimeter.
– Jag trodde faktiskt att den var ännu större. Grymt bred över nacken och min största spinnfiskade. Totalt blev det sju supersize-gösar denna natt, ett magiskt fiske, konstaterar en nöjd Tommy Blomander.
Vi på Fiskejournalen gör som vanligt – alltså lyfter på hattarna och gratulerar till en enorm fisk.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta