Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Småtorsken är här

En handfull framtidshopp. Stora mängder småtorsk har upptäckts i norra Kattegatt och Skagerrak. (Foto: Anders Nicander)

I förra veckan nåddes vi av den fantastiska nyheten att det just nu finns stora mängder småtorsk i norra Kattegatt och Skagerrak. I går hittade vi dem i en av Västkustens hamnar.
Det är inga stora fiskar det handlar om när forskarna pratar om torsken man hittat. I dagsläget är de 10-15 centimeter långa så det lär dröja några år innan de kan räknas som stora nog att kallas sportfiskar. Om de nu finns kvar. Som vi berättat i tidigare notiser är hoten många, främst från yrkesfisket, och ingen vet säkert om det är frågan om stationär fisk som kommer finnas kvar här som vuxna.
Även om frågetecknen är många tänds ett nytt hopp om friska bestånd av torsk i skärgårdshavet och kanske kan vi åter få uppleva det fantastiska torskfiske som en gång fanns i våra kustvatten.
För att läsa mer klicka HÄR
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta