Glasyngel anses vara en delikatess och tillskrivs med stor sannolikhet även medicinska effekter i Kina. Foto: HaV
Glasyngel anses vara en delikatess och tillskrivs med stor sannolikhet även medicinska effekter i Kina. Foto: HaV[/caption]Två miljoner levande ålyngel har tagits i beslag på flygplatsen i Bulgariens huvudstad Sofia. " /> Smugglare fast med miljoner ålyngel | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Smugglare fast med miljoner ålyngel

Glasyngel anses vara en delikatess och tillskrivs med stor sannolikhet även medicinska effekter i Kina. Foto: HaV


Glasyngel anses vara en delikatess och tillskrivs med stor sannolikhet även medicinska effekter i Kina. Foto: HaV

Två miljoner levande ålyngel har tagits i beslag på flygplatsen i Bulgariens huvudstad Sofia.
De beslagtagna ynglen har nu förts till akvariet i Varna vid Svarta havet. Två kineser greps, misstänkta för att ha smugglat de hotade fiskarna på ett plan från Madrid i åtta frigolitlådor.
Europeisk ål är skyddad i internationella fördrag och att handla med dem utan särskilt tillstånd är förbjudet i hela världen. I vissa asiatiska länder går ålarna för en bit över 12 000 kronor per kilo, enligt den bulgariska tullen.

Källa: Aftonbladet

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta