humminbird_ekolodPressmeddelande: Humminbird är stolta att presentera sina nya enheter i 800, 900 och 1100 serien. De kraftfulla enheterna är bland de mest populära kombiprodukter som finns för sportfiskarna. Nu får de inbyggd 10Hz GPS antenn, snabbare processor samt ett nytt utseende. 800 och 900 serien har 7” respektive 8” widescreen HD display, 1100 serien har 10,4” 4:3 HD display som ger en knivskarp bild även i starkt solljus. " /> Snabbare Humminbird enheter med inbyggd 10Hz GPS antenn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Snabbare Humminbird enheter med inbyggd 10Hz GPS antenn

humminbird_ekolodPressmeddelande: Humminbird är stolta att presentera sina nya enheter i 800, 900 och 1100 serien. De kraftfulla enheterna är bland de mest populära kombiprodukter som finns för sportfiskarna. Nu får de inbyggd 10Hz GPS antenn, snabbare processor samt ett nytt utseende. 800 och 900 serien har 7” respektive 8” widescreen HD display, 1100 serien har 10,4” 4:3 HD display som ger en knivskarp bild även i starkt solljus.
Det finns i tre olika modeller i varje serie. De är utrustade med Humminbirds ekolodsteknik som SwitchFire™, Side Imaging®, Down Imaging® och 360 Imaging®. Produkterna passar även för fritidsbåt skepparen som bara vill navigera med en bra GPS plotter. De är kompatibla med Humminbird autopilot och rutter kan enkelt skapas för att sedan styra autopiloten mot målet. De kan presentera NMEA 2000 motordata vid anslutning av Humminbird NMEA 2000 interface.
Enheterna är fullt kompatibla med Navionics och även Humminbird AutoChart om man vill skapa egna sjökort.

800-serien

  • 859cxi HD XD          2D/Kartplotter                           7895:- ex. givare
  • 859cxi HD DI            2D/DI/Kartplotter                      8295:- ex. givare
  • 899cxi HD SI             2D/DI/SI/Kartplotter                 13995:- ex. givare

 

900-serien

  • 959cxi HD XD          2D/Kartplotter                           13995:- ex. givare
  • 959cxi HD DI            2D/DI/Kartplotter                      14395:- ex. givare
  • 999cxi HD SI             2D/DI/SI/Kartplotter                 19495:- ex. givare

 

1100-serien

  • 1159cxi HD XD        2D/Karlplotter                            23895:- ex. givare
  • 1159cxi HD DI         2D/DI/Kartplotter                      24295:- ex. givare
  • 1199cxi HD SI          2D/DI/SI/Kartplotter                 29995:- ex. givare

 

Mer info: www.comstedt.se

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Johan Wernersson utmanade kylan och fick sin efterlängtade fisk. Foto: Privat
Johans kyliga fångst friskade upp Storfiskregistret

Januari kan väl knappast beskrivas som metets högtid, men de som utmanar kylan kan plötsligt hamna i rampljuset. Johan Wernersson fick exempelvis en ljusskygg fisk som friskade upp Storfiskregistret.

Johan och hans vapendragare Alexander Johansson bestämde sig för att inleda året med en fiskesatsning, och redan 1 januari började de med gäddfiske på öppet vatten, vilket resulterade i ett gäng fiskar. Det var dock dagen efter som den stora klev på – och då en helt annan art.
– Vi skulle meta några dagar, och var ute efter färna, id eller lake. Det var blött kallt och lerigt, berättar Johan för Fiskejournalen.

De började meta (bottenmete med glidtackel, hel räka med skal) runt 14-tiden och hade inte ett pet under hela dagen. Så fort mörkret lade sig small det dock till i Johans spö.

– Ett rejält hugg! Jag lyfte spöet och kände att det var en riktigt kraftfull fisk. Det blev en rejäl kamp och fisken gick rakt in i Alex lina och det blev kaos i mörkret, tur vi hade pannlampor.
Först trodde de att fisken hade gått loss, men Alex kände på linan och insåg att den var kvar och tillsammans fick de handdrilla in fisken.
– Till slut handlandade jag den med lera upp till kängskaftet, och när den ligger på mattan så inser jag att det är min största färna nånsin!


Den största i januari
Fisken var hela 59 centimeter lång och vägde 2 630 gram.
– Detta är den största färnan som någonsin regestrerats i januari. Senast inregistrerade färnan i januari var 1992, berättar Johan efter att ha dubbelkollat med Sportfiskarnas storfiskregister.

Vilka tips har han då till dem som vill fånga en kylig färna?
– Mina tre bästa tips för färna är hitta den djupaste hålan där färnorna patrullerar denna tid på året. Bottenmeta med hel räka med skal på, stort bete ger stor fisk – samt använd handvärmare och pannlampa.
Tack för tipsen Johan, och grattis till en präktig fisk, säger vi på Fiskejournalen!

Du kanske även gillar detta