Många arrangemang har ställts in i dessa coronatider och det finns ett uppdämt tävlingssug bland många sportfiskare. Då kommer rikstävlingen Sommargäddan som ett brev på posten. " />
Annons
Snacka om tajming: Populära Sommargäddan snart igång | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige Anders Lundin
Jonathan Nordin med sin gädda på 121 centimeter. Han och kompisarna i Savage Gear Northern Influence vann Sommargäddans final. Foto: Privat
Snacka om tajming: Populära Sommargäddan snart igång

Många arrangemang har ställts in i dessa coronatider och det finns ett uppdämt tävlingssug bland många sportfiskare. Då kommer rikstävlingen Sommargäddan som ett brev på posten.

Sommargäddan 2019 blev större än vad arrangörerna vågade hoppas på, och totalt var det 504 (!) lag över hela landet som gjorde upp i grundomgången. Nu är det dags att anmäla sig till upplagan 2020, och med tanke på restriktionerna om social distansering så är Sommargäddan bättre tajmad än någonsin. Upplägget är som vanligt att alla tävlar på valfritt vatten i hela Sverige, så någon trängsel kommer det inte att bli fråga om.

– Ja, efter ett år av längtan har det blivit dags att börja vässa krokarna för på självaste nationaldagen 6 juni sparkar årets upplaga igång, och anmälan öppnar redan lördag 25 april, säger tävlingsledaren Daniel Lövstedt.

Konceptet att tävla i sitt hemmavatten och mäta sig mot resten av Sverige har blivit en stor succé och är nu inne på sin 6:e säsong.

– Tävlingsledningen har kämpat i ett helt år för att göra den bästa tävlingen någonsin och via enkäter har de fått svar på frågor som har tagit tävlingen vidare i utvecklingen, berättar Daniel och presenterar här nedan de nya reglerna.

Nyhet 1: Topp tre i varje zon tar sig nu till final, detta stod klart då det alternativet vann överlägset i vår enkät.

Nyhet 2: Sverige är som tidigare indelat i 5 zoner i kvalet, det som är nytt är att vi har gjort det ännu mer attraktivt att vinna sin zon genom att även ge ut fina priser även här. Topp tre i varje zon får förutom en plats i finalen fina priser från våra sponsorer.

Nyhet 3: Tillsammans med en av våra nya sponsorer vinner nu även längsta gäddan i varje zon ett fiskeställ.

Här kan du läsa mer om Sommargäddan och hur du anmäler dig.

Missa inte att läsa om de sanslösa fiskarna i Sommargäddan 2019:

Sanslöst resultat gav Savage Gear segern i finalen

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta