I mitten av augusti är det dags för EM i flugfiske. I mitten av augusti är det dags för EM i flugfiske.[/caption] " /> Snart dags för EM i flugfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Snart dags för EM i flugfiske
I mitten av augusti är det dags för EM i flugfiske.

I mitten av augusti är det dags för EM i flugfiske.

Europeiska Mästerskapen i flugfiske avgörs i Jämtland den 12-18 augusti 2014. Tävlingsvattnen består av kända Ammerån, Öravattnet och Ösjön. Vilka lag som ska tävla är nu officiellt.
Tolv länder deltar med tolv herrlag och två damlag. Damlagen kommer från Norge och Sverige. Totalt kommer det finnas cirka 75 tävlingsfiskare på plats i Jämtland i augusti. Varje lag består av fem tävlande och alla lag har sin utgångspunkt i Östersund under tävlingsdagarna.

Deltagande länder är:
Finland
Rumänien
Norge
Nederländerna
England
Tjeckien
Sverige
Italien
Polen
Skottland
Spanien
Irland

Den officiella invigningen sker den 12 augusti i Badhusparken, Östersund.
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta