" />
Annons
Snart dags för pimpeltävling på nästa års SM-vatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Är du sugen på tävlingsfiske i närheten av Stockholm? I helgen välkomnas alla att testa nästa års SM-vatten. Foto: Erik Tikkanen
Snart dags för pimpeltävling på nästa års SM-vatten

På söndag hålls en av årets stora pimpeltävlingar på Mälaren. Arrangörerna räknar med stort intresse, inte minst eftersom tävlingen avgörs på samma vatten som SM 2018!

Tävlingen, som är ett delkval till SM och ingår i den rikstäckande Pimpelsort Cup, hålls i Steningeviken där också SM 2018 kommer att avgöras. Arrangemanget lär locka mängder av tävlingssugna pimplare och alla som vill medverka får plats. – Vi i SM-gruppen från Stäkets SF och Enskede SFK hälsar alla välkomna och hoppas på ett högt deltagarantal nu på söndag, hälsar Erik Tikkanen.

”Vi i SM-gruppen från Stäkets SF och Enskede SFK hälsar alla välkomna och hoppas på ett högt deltagarantal nu på söndag”

Vi önskar både deltagare och arrangörer lycka till och ser fram emot att rapportera om resultatet på måndag.

Läs mer om programmet här.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, den nationella planen duger inte, anser Älvräddarna. Här Hednäs kraftstation i Åbyälven, där fisk hindras från att ta sig vidare.
Regeringens beslut om vattenkraften överklagas

Älvräddarna hade förhoppningen att den nationella planen för nya miljövillkor inom vattenkraften skulle bli det stora trendbrottet. Det blev det inte alls – anser Älvräddarna. I stället överklagar de nu Regeringens beslut att anta planen.

Organisationen anser att den nationella planen för omprövning av vattenkraften står i direkt strid med EU-rätten. Med anledning av detta överklagas nu regeringens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen.

”Enligt ramdirektivet för vatten ska unionens vattenförekomster uppnå så kallad god ekologisk status senast 2027. Enligt regeringsbeslutet ska de sista omprövningarna påbörjas först 2037. Med ett inriktningsmål om att max 1,5 terawattimmar ska avsättas för miljöskyddsåtgärder och därtill ett krav riktat till vattenmyndigheterna att alla ramdirektivets möjligheter till undantag från kravet på god ekologisk status ska användas, blir det inte möjligt för Sverige att leva upp till ramvattendirektivets krav”, framgår det av Älvräddarnas ansökan.

Vilka är då Älvräddarnas förhoppningar om att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva fallet?
– Vi utgår från att HFD har den juridiska integritet som krävs för att se regeringsbeslutets brister, säger Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg till Fiskejournalen.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta