Sverige är ett paradis för fiskande ungdomar – och att utöva sin hobby behöver inte kosta mycket alls. Sveriges största fiskeläger i Västerbotten är exempelvis gratis. " /> Snart dags för Sveriges största fiskeläger – helt gratis | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Delta i fiskeläger och bli en storfiskare du med!
Snart dags för Sveriges största fiskeläger – helt gratis

Sverige är ett paradis för fiskande ungdomar – och att utöva sin hobby behöver inte kosta mycket alls. Sveriges största fiskeläger i Västerbotten är exempelvis gratis.

Det är Älvräddarna Robertfors FVO i samarbete med Sportfiskarna och regionala aktörer som bjuder in till fiskekalaset. Med projektnamnet ”Sveriges största fiskeläger” inbjuds hela 50 barn och ungdomar till lägret vid Stora Bygdeträsket Bygdsiljum, som är Västerbottens största sjö. Datum för arrangemanget är 2–4 augusti, och målgruppen är barn och ungdomar mellan 10–17 år.

Lägret riktar sig till alla, och det behövs inga förkunskaper om fiske. Deltagarna kommer främst att fiska efter abborre och gädda från mindre båtar, och det finns utrustning att låna om man inte har någon egen. Enda kravet är egen flytväst.

Med lite tur finns det platser kvar. Maila på fiskelager2019@gmail.comeller kontakta Jari Toivanen 070/305 22 58 eller Rasmus Stenborg 070/200 51 88.

Om du vill veta om det arrangeras något fiskeläger i närheten av dig så kan du kontakta Sportfiskarna på: oscar.trowald@sportfiskarna.se

Läs om spännande fiskprojekt i norr:

Spännande projekt: Går det att ersätta laxen med braxen?

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta