[/caption] " /> Snart rödingpremiär i Idre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Snart rödingpremiär i Idre

Passa på att fiska utnyttja Sportfiskarnas medlemsförmåner. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna:
Lördag 8 december är det rödingpremiär på Burusjön och Öresjön i Idre. Du som är medlem i Sportfiskarna kan köpa ett särskilt premiärfiskekort som gäller i fyra dagar under de två rödingpremiärhelgerna i december och i februari.
Längst norrut i Dalarna ligger Särna – Idre FVO, ett av Sveriges största kortfiskeområden med oändliga fiskemöjligheter i sjöar, strömmar och småtjärnar. Här kan du fiska allt från harr, röding och öring till sik, gädda och abborre.
I december ligger is på flertalet sjöar i området, i år låg faktiskt isen redan i början av november, vilket nu innebär rödingpremiär på Burusjön och Öresjön i Idre 8 december. I dessa sjöar finns främst inplanterad röding, ofta fin fisk runt kilot. Senare under vintern hålls lördag 9 februari 2013 en andra rödingpremiär på ett antal andra sjöar som varit stängda fram till denna premiär. Premiärfisket är ofta mycket bra.

I år säljs för första gången ett särskilt rödingpremiär-fiskekort för medlemmar i Sportfiskarna: för 100 kr fiskar man båda premiärhelgerna. Kortet är endast giltigt tillsammans med ett giltigt medlemskort i Sportfiskarna.
Kortet säljs endast via: www.svenskafiskevatten.se

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta