[/caption] " /> Snart rödingpremiär i Idre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Snart rödingpremiär i Idre

Passa på att fiska utnyttja Sportfiskarnas medlemsförmåner. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna:
Lördag 8 december är det rödingpremiär på Burusjön och Öresjön i Idre. Du som är medlem i Sportfiskarna kan köpa ett särskilt premiärfiskekort som gäller i fyra dagar under de två rödingpremiärhelgerna i december och i februari.
Längst norrut i Dalarna ligger Särna – Idre FVO, ett av Sveriges största kortfiskeområden med oändliga fiskemöjligheter i sjöar, strömmar och småtjärnar. Här kan du fiska allt från harr, röding och öring till sik, gädda och abborre.
I december ligger is på flertalet sjöar i området, i år låg faktiskt isen redan i början av november, vilket nu innebär rödingpremiär på Burusjön och Öresjön i Idre 8 december. I dessa sjöar finns främst inplanterad röding, ofta fin fisk runt kilot. Senare under vintern hålls lördag 9 februari 2013 en andra rödingpremiär på ett antal andra sjöar som varit stängda fram till denna premiär. Premiärfisket är ofta mycket bra.

I år säljs för första gången ett särskilt rödingpremiär-fiskekort för medlemmar i Sportfiskarna: för 100 kr fiskar man båda premiärhelgerna. Kortet är endast giltigt tillsammans med ett giltigt medlemskort i Sportfiskarna.
Kortet säljs endast via: www.svenskafiskevatten.se

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta