Nu är den här, den digitala fiskekartan som tagit flera år att utveckla, och som många sportfiskare har väntat på.  " /> Nya fiskekartan är här! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Den nya fiskekartan ska underlätta livet för sportfiskare över hela landet. Foto: Anders Nicander
Nya fiskekartan är här!

Nu är den här, den digitala fiskekartan som tagit flera år att utveckla, och som många sportfiskare har väntat på. 

Det är landets länsstyrelser som tillsammans med Jordbruksverket och Havs- och vattenmyndigheten ligger bakom kartan, som omfattar Sveriges alla fiskevatten.

Flera destinationer och fiskevårdsområden i landet erbjuder redan digitala kartor, men det har inte funnits kartor i den här omfattningen, där områden samlas under samma paraply. Målsättningen är att kartorna ska erbjuda information om både fiskarter, fiskekort och exempelvis båtuthyrning.

Det återstår att vad sportfiskare tycker om den nya fiskekartan, och om den blir den digitala guide som myndigheterna hoppas på. Kolla in ditt favoritvatten här!

Planera fisket under 2019 med hjälp av Fiskejournalen!

Fiska skiten ur 2019

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta