Sociala medier ökar fiskeintresset

Sociala medier gör att allt fler får upp ögonen för sportfiske. Foto: Anders Holm

Sociala medier gör att fler får upp ögonen för sportfiske. Foto: Anders Holm

Sociala medier har en positiv inverkan på intresset för sportfiske och många upptäcker och inspireras till att börja fiska genom just den här kanalen.
I år har Sportfiskarna 2000 fler medlemmar än vid samma tid förra året och medlemsantalet beräknas bli närmare 30 000 i år, till skillnad mot fjolårets 28 000. Sportfiske blir ett allt mer populärt intresse och enligt Sportfiskarna har vi sociala medier att tacka, det rapporterar P3 Nyheter om.
– Jag tror internet har haft en väldigt stor betydelse för sportfisket i Sverige, säger Tobias Fränstam på Sportfiskarna och menar att fiskefilmer på nätet lett till att det är mycket lättare för nybörjare att bli duktiga idag, som i sin tur fängslar fler utövare.
En trend som vuxit är unga som lägger upp välproducerade fiskefilmer på sociala medier och på så vis inspirerar fler till att prova på fiskets underbara värld. En av dessa är filmskaparen Rolf Nylinder, Frontsidefly.se, som producerar populära flugfiskefilmer på nätet.
– Det är så enkelt att göra film. Förut tog man foton och visade sina vänner. Nu gör man film och visar för hela världen. När jag var yngre var fiske inte det häftigaste som fanns så jag försökte hålla det hemligt. Men det blir inte så hemligt nu när jag gör filmer. Det är väl häftigt att fiska nu, säger han.
Man har också noterat att den nya unga generationen tänker mer på miljön än tidigare. Tiden då sportfiskare dödade merparten av fångsten är över och vetskapen kring fiskevården är numera större.
Hör hela inslaget från P3 Nyheter nedan:

Annons
AKTUELLT

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...