Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sofia har lagt på sig

Rikskända karpdamen Sofia från Lomma har faktiskt lagt på sig lite till. Det kunde sportfiskehandlaren Anders Idarsson konstatera när han häromdagen lyckades lura upp henne ur Tegelbruksdammen.
”Jag har inte fiskat där på 4-5 år, men kände att jag vara tvungen att försöka fånga någon av toppfiskarna. Det har blivit några nätter sen i vintras och nu äntligen kom hon”, skriver Anders i mejl till Fiskejournalen och beskriver fångsten så här:
”Kl.7.30 plockade hon upp tacklet med två SBM Shitty Lobster-boilies. Fighten blev kort, men dramatisk, då hon snabbt gick fast under ett överhängande träd. Turligt nog satt Korda-kroken rejält förankrad i underläppen och med lite tråckel kunde fisken baxas in i håven. Väl i håven såg jag vilken fisk det var. Näst tyngsta karpen i Sverige och bara drygt ett hekto under svenska rekordet.”
Drygt ett hekto under svenska rekordet innebär 22 500 gram.
Svenne Andersson

En glad Anders håller den tämligen trinda Sofia ömt i famnen.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta