Just nu:
Annons

Nyheter

3 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Strömfisket i Hårkan och andra vattendrag i Jämtland ska blir mer hållbart. Foto: Anton Alsander
Sökes: Observanta och flitiga fiskare i Jämtland

Fiskar du ofta i Jämtland och vill bidra till ett ännu bättre fiske? Då kanske du är rätt person för en uppgift som länsstyrelsen annonserar ut.

Förra året blev det klart med mångmiljonprojektet ”Strömfiskelyftet Jämtland, Hållbar fiskeförvaltning och restaurering av Hårkan, Långan och Dammån”. Ett av målen är att det ska bli fler större öringar i de aktuella vattendragen, och en hållbar förvaltning kring dessa.

Länsstyrelsen söker nu kontakt med aktiva sportfiskare som kan tänka sig att ingå i referensgrupp för respektive vattendrag. Det handlar om Åreälven (Indalsälven mellan Ånnsjön och Liten i Järpen), Rörströmsälven, Ammerån, Gimån, Dammån, Hårkan och Långan. I dessa referensgrupper avser länsstyrelsen att kunna bolla idéer och ta in synpunkter på främst saker som har med fiskeförvaltning och restaurering av vattendrag att göra.

Blev du nyfiken? Läs mer här isåfall!

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta