Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Som dragen av en ubåt

Det såg ut som om hon bogserades av en ubåt i sin lilla aluminiumbåt. Det tycke i alla fall Susann Marcos farbror när han bevittnade den dramatiska gäddkampen i Storsjön.
Susann, som bor i Åkersberga, var en tur upp till Storsjön i Gävleborg i slutet av maj. En förmiddag bestämde hon sig för en liten tur till abborrgrundet och tog sig ditut i sin lilla aluminiumbåt.
”Körde som vanligt med min gulvita Wipp, världens bästa spinnare. Gäddan tog spinnaren och drog sedan runt mig och min lilla aluminiumbåt i hela viken. Min fabror, som stod på land, sa senare att det såg ut som om jag fastnat i en ubåt som drog runt mig”, skriver Susann i en livfull fångstberättelse när hon anmäler gäddan till Recordfisken.
Gäddan var för övrigt 105 centimeter lång och vägde 8,8 kilo.
Svenne Andersson

Susann Marco med den ovanligt mörka och vackert tecknade gäddan från Storsjön.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta