" /> Sommarlovsfiske i Skåne | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Sportfiskarna i Skåne satsar på sommarlediga barn och ungdomar. Foto: Sportfiskarna
Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sportfiskarnas barn- och ungdomssatsning Fiskelov erbjuder en fantastisk möjlighet för både nya och erfarna fiskare att njuta av sommaren med spöt i hand. I Skåne inleds programmet vecka 27 med makrill-, regnbågs- och abborrfiske i Malmö och Lomma. Samma upplägg gäller veckan därpå och därefter väntar ännu mer fiske i Lund, Örkelljunga och Bromölla.

”Genom att sprida aktiviteterna ger vi fler barn och unga möjligheten att delta och få uppleva fiskeglädje”

– Sportfiskarna region syd erbjuder i sommar fiskeaktiviter på flera olika orter i Skåne. Genom att sprida aktiviteterna ger vi fler barn och unga möjligheten att delta och få uppleva fiskeglädje tillsammans med Sportfiskarna, hälsar Julius Jarving Ohlsson.

I Örkelljunga gäller föranmälan som kan skickas till Julius på julius.jarving.ohlsson@sportfiskarna.se

Sportfiskarna arrangerar aktiviteterna tillsammans med kommunerna Lund, Örkelljunga, Bromölla och Lomma.

Läs mer om programmet här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta