Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Sommarnatt är öringnatt

När solen går ner är det dags att dra ut till de strömsatta uddarna. Där finns havsöringen om sommaren. Och just nu tycks fisket vara på topp.
Många upplever sommaren som en svår tid för havsöringfiske i havet. Och visst är det enklare när vattnet är kallt och öringen svulten i början av säsongen. Men sommarens havsöringar är en fisk än den vi möter om våren. Nu är den stark, skygg och stridbar. Att fiska den efter att solen gått ned ger mycket bättre odds. Flugfiske med räk-och fiskimitatioer  eller spinnfiske med små drag och spinnare ger utdelning till den som trotsar natten. Den senaste tiden har det kommit rapporter om fantastiska nattfisken efter, med västkustmått, riktigt fina havsöringar. Blanka, feta fiskar i vikter upp mot nästa tre kilo. Vattnen kring Tjörnbroarna, Hakefjorden och västra Orust är några av de platser som nämnts. Välj platser där vind och ström ger vattnet liv.
Anders Nicander

När solen går ner är det dags att börja havsöringfisket. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta