Semestern hägrar och kanske har du nu äntligen tid att läsa din Fiskejournalen i lugn och ro. Det är dags att varva ner och njuta, oavsett väder! " /> Sommarnumret har nått butiken! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Fiskejournalens redaktion bestående av webbredaktör Mathias Larsson , marknadschef Håkan Otterberg, nyhetsredaktör Maria Ålander, formgivare Anders Holm samt Martin Falklind på omslaget och bakom kameran.
Sommarnumret har nått butiken!

Semestern hägrar och kanske har du nu äntligen tid att läsa din Fiskejournalen i lugn och ro. Det är dags att varva ner och njuta, oavsett väder!
Sveriges mesta sommarfisk är abborren och Fiskejournalen presenterar tio supertips för att fånga den randiga rovfisken. Tävla även om abborrprylar från Westin.I prylguiden har vi fokus på nya gäddbeten – hela 40 stycken presenteras. Vi låter även tio duktiga gäddfiskare komma med tips för sommarjakten på gädda.

Du får även en extra tidning med tips på skandinaviska fiskeplatser på köpet.

Om du vill fiska på enklast möjliga sätt, ger Tomas Edenfeldt råd om hur du lutar dig tillbaka i båten och trollar med ”kortedrag” på bästa sätt. Vill du luta dig tillbaka, men inte har en båt, ger meteentusiasten Nicka Hellenberg dig en inblick i den enkla men effektiva metoden flötmete. Vi får också följa med Per-Ola Johannesson på fiskesemester för familjen på Västkusten och vi får massor med tips på hur du bäst tar tillvara din fångst.
Detta och mycket, mycket mer i sommarnumret av Fiskejournalen!
Ha en skön sommar!

 

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta