Den 7 juni ger sig Sören Kjellkvist iväg, missa inte hans blogg under färden. Den 7 juni ger sig Sören Kjellkvist iväg, missa inte hans blogg under färden.[/caption] " /> Sören tar roddbåten till Ryssland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sören tar roddbåten till Ryssland
Den 7 juni ger sig Sören Kjellkvist iväg, missa inte hans blogg under färden.

Den 7 juni ger sig Sören Kjellkvist iväg, missa inte hans blogg under färden.

Kommer ni ihåg Sören Kjellkvist? Han paddlade kajak längs hela norska kusten utan en krona på fickan. Nu har han bytt farkost – och kliver i sin roddbåt för att ro till Ryssland.
Starten gick den 7 juni 2014 från Skandinaviens största outdoor-festival i Stockholm. Precis som förra äventyret så kommer Sören att blogga här på Fiskejournalen.se. Havsfiskeutrustningen från Norge har han dock bytt mot gäddfiskeutrustningen.
– Jag hoppas på att förbättra mitt personliga gäddrekord under färden, hälsar han och tillägger att alla gäddor kommer återutsättas.
Roddbåten är en Vagabond 4.7 från Row Generation, en båt konstruerad för rodd i oskyddade vatten med höga vågor och kraftiga vindar. Den är osänkbar, självlänsande och med rullsits där man nyttjar benkraften.
Häng med på äventyret via hans blogg här på fiskejournalen.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta