Sorsele och Ammarnäs är kända begrepp bland sportfiskare – och deras storöringar sprids genom bilder och berättelser över hela världen. Frågan är hur fisket ska bevaras för framtiden? " />
Annons
Sorsele har fiske i världsklass – hur ska det förvaltas? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
En av Ammarnäs beryktade storöringar.
Sorsele har fiske i världsklass – hur ska det förvaltas?

Sorsele och Ammarnäs är kända begrepp bland sportfiskare – och deras storöringar sprids genom bilder och berättelser över hela världen. Frågan är hur fisket ska bevaras för framtiden?

Det är ett av ämnena som kommer att diskuteras torsdag 21 november, då det bjuds in till seminarie på Sorsele river hotell. Rubriceringen är: Hållbara fiskeregler – till nytta för fisken, fiskaren och glesbygdens överlevnad.

Det är helt enkelt ett tillfälle att både inhämta kunskap och föra fram sina egna åsikter om hur fiskeresursen i området ska förvaltas. En av föreläsarnas är Daniel Holmqvist, Ume/Vindelälvens Fiskeråd, som Fiskejournalen nyligen intervjuade med anledning av det glädjande laxfyndet i fjällvärlden. Det kan du läsa om här!

Mer information om seminariet i Sorsele hittar du här!

Läs mer om framtidens fiske:

https://www.fiskejournalen.se/hotet-om-torkan-fiskeguider-maste-ha-en-plan-b/

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Är du också en fena på flugfiske? Anmäl dig då till SM! Foto: Anders Lundin
SM i flugfiske blir av – hög tid att anmäla sig

2020 är de inställda evenemangens år, men fiske tillhör de sysselsättningar som oftast går utmärkt att utöva trots Covid-19. SM i flugfiske kommer att genomföras som planerat, och det finns ännu tid att anmäla sig.

Svenska mästerskapen kommer att äga rum på tre olika skådeplatser mellan 2–4 oktober, nämligen Kolbäcksgropen (båtfiske) och Sörqvarnsforsen (strömfiske) i Hallstahammars kommun samt Ljusvattnet (landfiske) i Surahammars kommun.

Arrangörsklubb är SFK Atletfiskarna, och tillsammans med Sportfiskarna så hälsar de att det är hög tid att anmäla sig om du inte redan gjort det.
De första 30 anmälda erhåller en plats och därefter erhåller man plats som reserv. Sista anmälningsdag är måndag 28 september, meddelar Sportfiskarna på sin hemsida.

Du kanske även gillar detta