Juni är snart förbi men det är två månader kvar av Rapala Cup. Vi har i dagsläget 226 tävlande och 779 fiskar fångade! " /> Söta och salta troll i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Saga berättar att hon och hennes kompis fick tre sutare när de var och metade tillsammans med Sagas föräldrar.
Söta och salta troll i Rapala Cup

Juni är snart förbi men det är två månader kvar av Rapala Cup. Vi har i dagsläget 226 tävlande och 779 fiskar fångade!
Som tidigare rapporterats så är det en stor dominans av sötvattensfiskar i tävlingen och abborre, gädda och mört är de som oftast fångas, men ibland dyker det upp lite mer märkliga fångster. Två väldigt trollska och uppseendeväckande fångster som rapporterades förra veckan. Den första är Saga Widells fina sutare – en lite udda art som känns igen på sin mörkgröna färg, röda ögon och mustaschliknande skäggtömmar. Sutaren lever i sötvatten och förekommer ofta i sjöar och åar i större delen av landet.

Saga som är en riktig storfiskare har, förutom sutare, rapporterat in  en fin öring och en stor regnbåge.

Anton Berglund fångade en saltvattensfisk som är minst lika magisk och mytomspunnen som sutaren, nämligen den randiga sjökocken. Denna fisk ser exotisk ut med sina stora fenor och märkliga huvud men den har i alla fall det blågula svenska i sin färgteckning. Den randiga sjökocken är en riktig bottenfisk som trivs på sandbotten, denna nappade på ett maskagnat glidande bottenmete i Gullmaren.

Anton berglund ligger femma i Rapala Cup och har redan fångat 26 arter i sommar där 11 var i sötvatten och 15 i saltvatten.

Anton berglund ligger femma i Rapala Cup och har redan fångat 26 arter i sommar där 11 var i sötvatten och 15 i saltvatten.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta