Söta och salta troll i Rapala Cup

Saga berättar att hon och hennes kompis fick tre sutare när de var och metade tillsammans med Sagas föräldrar.

Juni är snart förbi men det är två månader kvar av Rapala Cup. Vi har i dagsläget 226 tävlande och 779 fiskar fångade!
Som tidigare rapporterats så är det en stor dominans av sötvattensfiskar i tävlingen och abborre, gädda och mört är de som oftast fångas, men ibland dyker det upp lite mer märkliga fångster. Två väldigt trollska och uppseendeväckande fångster som rapporterades förra veckan. Den första är Saga Widells fina sutare – en lite udda art som känns igen på sin mörkgröna färg, röda ögon och mustaschliknande skäggtömmar. Sutaren lever i sötvatten och förekommer ofta i sjöar och åar i större delen av landet.

Saga som är en riktig storfiskare har, förutom sutare, rapporterat in  en fin öring och en stor regnbåge.

Anton Berglund fångade en saltvattensfisk som är minst lika magisk och mytomspunnen som sutaren, nämligen den randiga sjökocken. Denna fisk ser exotisk ut med sina stora fenor och märkliga huvud men den har i alla fall det blågula svenska i sin färgteckning. Den randiga sjökocken är en riktig bottenfisk som trivs på sandbotten, denna nappade på ett maskagnat glidande bottenmete i Gullmaren.

Anton berglund ligger femma i Rapala Cup och har redan fångat 26 arter i sommar där 11 var i sötvatten och 15 i saltvatten.

Anton berglund ligger femma i Rapala Cup och har redan fångat 26 arter i sommar där 11 var i sötvatten och 15 i saltvatten.

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...