Juni är snart förbi men det är två månader kvar av Rapala Cup. Vi har i dagsläget 226 tävlande och 779 fiskar fångade! " /> Söta och salta troll i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Saga berättar att hon och hennes kompis fick tre sutare när de var och metade tillsammans med Sagas föräldrar.
Söta och salta troll i Rapala Cup

Juni är snart förbi men det är två månader kvar av Rapala Cup. Vi har i dagsläget 226 tävlande och 779 fiskar fångade!
Som tidigare rapporterats så är det en stor dominans av sötvattensfiskar i tävlingen och abborre, gädda och mört är de som oftast fångas, men ibland dyker det upp lite mer märkliga fångster. Två väldigt trollska och uppseendeväckande fångster som rapporterades förra veckan. Den första är Saga Widells fina sutare – en lite udda art som känns igen på sin mörkgröna färg, röda ögon och mustaschliknande skäggtömmar. Sutaren lever i sötvatten och förekommer ofta i sjöar och åar i större delen av landet.

Saga som är en riktig storfiskare har, förutom sutare, rapporterat in  en fin öring och en stor regnbåge.

Anton Berglund fångade en saltvattensfisk som är minst lika magisk och mytomspunnen som sutaren, nämligen den randiga sjökocken. Denna fisk ser exotisk ut med sina stora fenor och märkliga huvud men den har i alla fall det blågula svenska i sin färgteckning. Den randiga sjökocken är en riktig bottenfisk som trivs på sandbotten, denna nappade på ett maskagnat glidande bottenmete i Gullmaren.

Anton berglund ligger femma i Rapala Cup och har redan fångat 26 arter i sommar där 11 var i sötvatten och 15 i saltvatten.

Anton berglund ligger femma i Rapala Cup och har redan fångat 26 arter i sommar där 11 var i sötvatten och 15 i saltvatten.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta