Annons
Spana in dramat med storöringarna och uttern! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 vecka sedan Sverige Anders Lundin
Hoppsan – här blev det trångt framför kameran! Foto: Fiskdata.se
Spana in dramat med storöringarna och uttern!

Den som har spanat in fiskräknaren i Nybroån har fått uppleva ett riktigt filmdrama i höst. Flera gånger dyker nämligen en utter upp på skärmen – där den både jagar öringar och lyckas fånga några av dem.

Det är lokale fiskentusiasten Mathias Nilsson som uppmärksammar oss om skådespelet som äger rum i Nybroån, strax öster om Ystad.
När han satt och spanade in videosnuttar på Fiskdata.se från Nybroån så såg han plötsligt en utter simma förbi, jagandes en öring. Det visade sig sedan att uttern dyker upp på flera sekvenser, där den också nästan kolliderar med en större fisk.
– Det är ovanligt med utter här nere, säger Mathias som konstaterar att den inte behöver lida av svält.

Grov och fin öring
Just i Nybroån har det har det gjorts stora insatser med fiskevård, och det har uppenbarligen gett resultat för fler arter än öringar.
– Jag skulle säga att det är en fantastisk å i ett fint läge på den sydöstra kusten. Klubben, Ystadortens Fiskevårds- och Sportfiskeförening är en väldigt aktiv klubb som jobbar mycket med fiskevården både i vattnet och på land. Som syns på bilderna så stiger det fin och grov öring, vilket tyder på att fisken trivs och att jobbet som klubben lägger ner ger resultat, konstaterar Mathias.

Ni kan själva spana in händelsen med uttern och öringen här.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta