Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Hoppsan – här blev det trångt framför kameran! Foto: Fiskdata.se
Spana in dramat med storöringarna och uttern!

Den som har spanat in fiskräknaren i Nybroån har fått uppleva ett riktigt filmdrama i höst. Flera gånger dyker nämligen en utter upp på skärmen – där den både jagar öringar och lyckas fånga några av dem.

Det är lokale fiskentusiasten Mathias Nilsson som uppmärksammar oss om skådespelet som äger rum i Nybroån, strax öster om Ystad.
När han satt och spanade in videosnuttar på Fiskdata.se från Nybroån så såg han plötsligt en utter simma förbi, jagandes en öring. Det visade sig sedan att uttern dyker upp på flera sekvenser, där den också nästan kolliderar med en större fisk.
– Det är ovanligt med utter här nere, säger Mathias som konstaterar att den inte behöver lida av svält.

Grov och fin öring
Just i Nybroån har det har det gjorts stora insatser med fiskevård, och det har uppenbarligen gett resultat för fler arter än öringar.
– Jag skulle säga att det är en fantastisk å i ett fint läge på den sydöstra kusten. Klubben, Ystadortens Fiskevårds- och Sportfiskeförening är en väldigt aktiv klubb som jobbar mycket med fiskevården både i vattnet och på land. Som syns på bilderna så stiger det fin och grov öring, vilket tyder på att fisken trivs och att jobbet som klubben lägger ner ger resultat, konstaterar Mathias.

Ni kan själva spana in händelsen med uttern och öringen här.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta