Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
David Aronsson har 40 fiskedrag på armen. Har du eller någon du känner också en fisketatuering? Gå gärna in på vår Facebook och visa den isåfall. Foto: Privat
Spana in – här snackar vi tatueringar med drag i!

Tatueringar säger oftast något om personen i fråga. Att David Aronsson stora passion är fiske kan knappast undgå någon som betraktar honom under skjortan. På armen har han nämligen tatuerat in 40 (!) stycken beten!

Att sportfiskare skaffar sig fiskrelaterade tatueringar är inte på något sätt ovanligt. Det kan handla om favoritfisken, favoritflugan eller ett budskap.
David Aronsson i Östersund drar det hela till en tämligen avancerad nivå, åtminstone när det kommer till kvantitet. Han har tatuerat in en hel betesbox på armen.

– Jag har börjat att tatuera in alla mina favoritdrag genom tiderna. Det första draget blev faktiskt droppen med blå prickar. Den fick jag min första gädda på när jag var 9 år, i en liten sjö i Västmanland. Gäddan var typ 3 kilo, men i mina ögon var det en 10-plussare alla dagar i veckan, berättar David Aronsson för Fiskejournalen.

Det ville sig dock inte hela vägen för David den gången – även om det blev ett starkt minne.

– När det där monstret kom in mot bryggan så skrek jag av glädje, men det varade inte så länge eftersom jag inte hade någon tafs. Gäddan slet sig. Jag blev arg och ledsen att jag hade förlorat mitt drag, och även gäddan förstås. Då bestämde jag mig för mig att minsann få en ännu större – och det har jag verkligen lyckats med.

 

Flyttade till Jämtland
Faktum är att gäddfisket på sätt och vis styrt Davids liv. Det fick nämligen honom att styra kosan norrut av just den anledningen.
– För 8 år sedan så bestämde jag mig för att flytta till Östersund och Jämtland, för att jag insåg att Jämtland har de bästa fiskevattnen i Sverige, framför allt inom gäddfiske!

Sedan dess har David fyllt livet med minnen och stora gäddor. Han fiskar regelbundet med både vänner, dottern Olivia och flickvännen

Dottern Olivia med en öring, tagen på en vibrax

Marlene Söderbom, och riktar även in sig allt mer på tävlingsfiske.
– Nu är jag 40 plus och har använt sjukt många drag. Jag bestämde mig

för att tatuera in mina favoriter och de som jag har fått gäddor över 10 kilo på. Det ni ser nu är bara från första sittningen, och det kommer att bli mycket mer, exempelvis loggor, fler drag och allt i färg förstås.

Visa din tatuering för Fiskejournalen!
Vi på Fiskejournalen önskar David lycka till med sitt vassa projekt. Vi undrar också om det finns fler svenska sportfiskare med häftiga tatueringar där ute. Gå gärna in på vår Facebook och visa upp dem i kommentarerna med bild och kort beskrivning, så kanske vi publicerar dem i ett kommande nummer av Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta