Öringarna som simmar i Nybroån är inte bara många till antalet – utan några är dessutom riktigt grova. Eller vad sägs om den här jättefisken på hela 109 centimeter? " /> Spana in jätteöringen som simmar förbi kameran | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Öringhannen på 109 centimeter passerade kameran i måndags. Foto: Fiskdata
Spana in jätteöringen som simmar förbi kameran

Öringarna som simmar i Nybroån är inte bara många till antalet – utan några är dessutom riktigt grova. Eller vad sägs om den här jättefisken på hela 109 centimeter?

Fiskejournalen berättade nyligen om framgångarna med fiskevårdsinsatserna i Nybroån, där öringen hittat tillbaka i stor omfattning. Rekordet i antalet stigningar sattes under en dag i oktober, då det steg 2 500 öringar på bara ett dygn. Det tidigare rekordet låg på mellan 800–900 fiskar.

Även om det passerat stora fiskar förut, så var det många som spärrade upp ögonen häromdagen då en riktig bjässe hälsade på måndag 4 oktober. Det var en öringhanne på hela 109 centimeter som visade upp sig inför kameran, med förhoppningen att hitta någon lämplig partner uppströms.

Här nedan kan du spana in den själv:

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta