Öringarna som simmar i Nybroån är inte bara många till antalet – utan några är dessutom riktigt grova. Eller vad sägs om den här jättefisken på hela 109 centimeter? " />
Annons
Spana in jätteöringen som simmar förbi kameran | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Öringhannen på 109 centimeter passerade kameran i måndags. Foto: Fiskdata
Spana in jätteöringen som simmar förbi kameran

Öringarna som simmar i Nybroån är inte bara många till antalet – utan några är dessutom riktigt grova. Eller vad sägs om den här jättefisken på hela 109 centimeter?

Fiskejournalen berättade nyligen om framgångarna med fiskevårdsinsatserna i Nybroån, där öringen hittat tillbaka i stor omfattning. Rekordet i antalet stigningar sattes under en dag i oktober, då det steg 2 500 öringar på bara ett dygn. Det tidigare rekordet låg på mellan 800–900 fiskar.

Även om det passerat stora fiskar förut, så var det många som spärrade upp ögonen häromdagen då en riktig bjässe hälsade på måndag 4 oktober. Det var en öringhanne på hela 109 centimeter som visade upp sig inför kameran, med förhoppningen att hitta någon lämplig partner uppströms.

Här nedan kan du spana in den själv:

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En polis och hans kamrater åtalas för att ha flugfiskat på en kvoterad sträcka. Foto: Samantha Deleo
Polis åtalad för tjuvfiske på specialsträcka i fjällen

Även solen har sina fläckar. Det kan vi konstatera efter händelsen i Kirunafjällen, där en polis togs på bar gärning för tjuvfiske.

Flera medier rapporterar om fallet där tre män åtalas för att ha flugfiskat utan giltigt tillstånd under en årlig fiskeresa i Kiruna i somras. En av männen var alltså en polis.
Det var två uppsyningsmän som fick syn på sällskapet, när de patrullerade över Välijåkkå i Kiruna kommun. Männen togs på bar gärning när de fiskade i en kvoterad sträcka, där det krävs specialtillstånd för att få fiska.

Männen nekar till brott, men medger att de inte haft rätt tillstånd. Polisen ska ha sagt i förhör att de varit noga med att fiska på rätt sida om kvoteringsgränsen. Det hela blir nu ett fall för rättsväsendet att ta ställning till.

Du kanske även gillar detta