Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Vem kommer att slå Esbjörn Mölllerström och hans enorma gädda under 2021? Foto: Privat
Spana in jumbogäddan i Svenskan – över 18 kilo!

Nu börjar de riktigt grova gäddorna rapporteras in från vårpigga storfiskare. Frågan är om detta inte är årets största gädda i landet rent utav? 18 180 gram tung!

Det är Esbjörn Mölllerström som registrerat en galet stor fisk i Svenska Specimentävlingen. Tävlingsledaren Svante Otter kan bara applådera gäddan, som han presenterade på söndagen.

– Ny uppdatering i dag, inte så många fiskar på denna uppdatering, men å andra sidan så har det kommit en riktig riktigt galet stor gädda som är den största på många, många år i svenskan och garanterat årets största gädda i Sverige hittills i år, skriver Svante Otter.

Fångstmannen heter alltså Esbjörn Mölllerström, och längden på den makalösa gäddan var 124 centimeter.
Vi repeterar vikten: 18 180 gram!
Vi på Fiskejournalen stämmer in i hyllningskören, och för fler detaljer kring fisken så hänvisar vi till Svenska Specimentävlingens hemsida!

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta