I slutet av juni avgjordes världsmästerskapen i flugfiske i Bosnien. Spanien stod som slutlig vinnare, i ett annars skandalkantat arrangemang. " /> Spanien världsmästare i flugfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Sverige slutade sist i flugfiske-VM i Bosnien.
Spanien världsmästare i flugfiske

I slutet av juni avgjordes världsmästerskapen i flugfiske i Bosnien. Spanien stod som slutlig vinnare, i ett annars skandalkantat arrangemang.

Efter vinnarna Spanien knep USA silvret i flugfiske-VM före hemmanationen Bosnien. Polacken Piotr Marchewka vann den individuella klassen. Sveriges lag, som bestod av Alexander Larsson, Jonas Olsson, Mathias Heimdahl, Jonas Sjunnestad och Patrik Forslund slutade sist. Gänget lämnade Balkan rakryggade trots placeringen och totalt deltog 31 nationer. Bästa nordiska nation blev Finland med en 13:e plats, därefter Norge på en 19:e plats.
Dessvärre kom rapporter om älvar fulla av kloakvatten med blöjor och skit, extremt ojämnt fördelade fiskezoner samt en ytterst tvivelaktig mätning och inrapportering av fisk. Något som tyvärr sätter arrangemanget i dålig dager och minskar motiveringen för länders deltagande. Naturligtvis hör eventuella mutor och fusk inte hemma i sådana arrangemang, oavsett om det handlar om flugfiske eller inte.
Nästa år arrangeras flugfiske-VM i Colorado, USA, och EM i Polen.
Anders Holm

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta