I slutet av juni avgjordes världsmästerskapen i flugfiske i Bosnien. Spanien stod som slutlig vinnare, i ett annars skandalkantat arrangemang. " /> Spanien världsmästare i flugfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Sverige slutade sist i flugfiske-VM i Bosnien.
Spanien världsmästare i flugfiske

I slutet av juni avgjordes världsmästerskapen i flugfiske i Bosnien. Spanien stod som slutlig vinnare, i ett annars skandalkantat arrangemang.

Efter vinnarna Spanien knep USA silvret i flugfiske-VM före hemmanationen Bosnien. Polacken Piotr Marchewka vann den individuella klassen. Sveriges lag, som bestod av Alexander Larsson, Jonas Olsson, Mathias Heimdahl, Jonas Sjunnestad och Patrik Forslund slutade sist. Gänget lämnade Balkan rakryggade trots placeringen och totalt deltog 31 nationer. Bästa nordiska nation blev Finland med en 13:e plats, därefter Norge på en 19:e plats.
Dessvärre kom rapporter om älvar fulla av kloakvatten med blöjor och skit, extremt ojämnt fördelade fiskezoner samt en ytterst tvivelaktig mätning och inrapportering av fisk. Något som tyvärr sätter arrangemanget i dålig dager och minskar motiveringen för länders deltagande. Naturligtvis hör eventuella mutor och fusk inte hemma i sådana arrangemang, oavsett om det handlar om flugfiske eller inte.
Nästa år arrangeras flugfiske-VM i Colorado, USA, och EM i Polen.
Anders Holm

 

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta