Ni kanske kommer ihåg Trout Bum-gänget som bland annat gjorde populära flugfiskefilmer med spännande äventyr från Nya Zeeland, Patagonien och Mongoliet? " /> Galet filmäventyr efter bass | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Chris Owens är en i gänget Motiv Fishing som i Geobass fiskar efter olika bassvarianter.
Galet filmäventyr efter bass

Ni kanske kommer ihåg Trout Bum-gänget som bland annat gjorde populära flugfiskefilmer med spännande äventyr från Nya Zeeland, Patagonien och Mongoliet?
Gänget släppte första filmen 2005, efter det har det blivit ytterligare tre filmer från flera expeditioner. Extrema äventyr, stora fiskar och fräckt flugfiske har genomsyrat deras filmer.
Deras äventyr är inte över, även om det kanske varit lite tyst om dem i Sverige sedan dess. Numera kallar de sig Motiv Fishing och efter senaste filmen Geofish, från 2012, där de färdades 8000 miles i Mexico i jakt på fiskevatten har de nu ställt in siktet efter bass i världens alla små och otillgängliga hörn. Och med viss betoning på otillgängliga eftersom de ständigt hamnar i djungler, på floder – mitt ute i ödemarken. Dessutom inte helt problemfritt… Filmserien heter Geobass och får vårt abborrfiske med rödvitt bullflöte i solnedgången, en ljummen sommarkväll, att blekna.
Nedan kan du se trailern för serien Geobass:

Vill du ha ett par timmars galet fiskeäventyr som underhållning hittar du hela första säsongen och delar av säsong två gratis för allmän beskådan på Youtube – klicka här för att komma till avsnitten!
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll, som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske, har anledning att vara optimist inför säsongen. Foto: Privat
Högtryck i Mörrum – fiskekorten såldes i raketfart

Nedräkningen inför den traditionella premiären i Mörrumsån har inletts – och trycket rapporteras vara väldigt hårt. När försäljningen av fiskekort öppnade så tog nästan alla långtidskort slut direkt.

Det gyllene datumet är satt till 27 mars, och uppenbarligen är det många som vill vara säkra på en plats i händelsernas centrum. Frågan är om det ens finns plats?
– Det finns kort kvar till premiären om någon fortfarande är sugen på det. Mars är ganska tätt inpå nu så det är fortfarande en osäkerhet huruvida man vågar åka och också boka. Vi har naturligtvis även i år generösa avbokningsvillkor, där de får pengarna tillbaka om de får förhinder eller inte vågar sig iväg hit till Mörrum, berättar Ida-Maria Rigoll som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Semester på hemmaplan

Det som gick i raketfart att sälja var långtidskorten. Många verkar helt enkelt ställa in sig på att det blir en ”hemester” även denna sommar med anledning av pandemin.
– Vi har fått en hel den nya kunder, vilket är roligt naturligtvis. Det som finns kvar är ugndomskorten (upp till 18 år) där vi inte sätter några begräsningar alls i antal, då vi verkligen vill gynna dem att börja fiska hos oss, glädjande nog såg vi en enorm ökning av dessa kort sålda förra året.

Ida-Maria Rigoll berättar också att de har helt nya sträckor på gång, med anledning av att kraftverket i Svängsta har rivits.
– Det kommer inte bli klart 2021, utan vi siktar på fiske där först 2022. Det är vatten och sträckor ingen har rört sedan kraftverket byggdes för 100 år sedan – spännande!
Här kan du läsa mer om det klassiska lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån, samt vilka kort som finns kvar till försäljning.

Du kanske även gillar detta