Ni kanske kommer ihåg Trout Bum-gänget som bland annat gjorde populära flugfiskefilmer med spännande äventyr från Nya Zeeland, Patagonien och Mongoliet? " /> Galet filmäventyr efter bass | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Chris Owens är en i gänget Motiv Fishing som i Geobass fiskar efter olika bassvarianter.
Galet filmäventyr efter bass

Ni kanske kommer ihåg Trout Bum-gänget som bland annat gjorde populära flugfiskefilmer med spännande äventyr från Nya Zeeland, Patagonien och Mongoliet?
Gänget släppte första filmen 2005, efter det har det blivit ytterligare tre filmer från flera expeditioner. Extrema äventyr, stora fiskar och fräckt flugfiske har genomsyrat deras filmer.
Deras äventyr är inte över, även om det kanske varit lite tyst om dem i Sverige sedan dess. Numera kallar de sig Motiv Fishing och efter senaste filmen Geofish, från 2012, där de färdades 8000 miles i Mexico i jakt på fiskevatten har de nu ställt in siktet efter bass i världens alla små och otillgängliga hörn. Och med viss betoning på otillgängliga eftersom de ständigt hamnar i djungler, på floder – mitt ute i ödemarken. Dessutom inte helt problemfritt… Filmserien heter Geobass och får vårt abborrfiske med rödvitt bullflöte i solnedgången, en ljummen sommarkväll, att blekna.
Nedan kan du se trailern för serien Geobass:

Vill du ha ett par timmars galet fiskeäventyr som underhållning hittar du hela första säsongen och delar av säsong två gratis för allmän beskådan på Youtube – klicka här för att komma till avsnitten!
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta