[/caption] " /> Spännande final på drömresan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Spännande final på drömresan

Olle Lidesjö från Abu fick en halv rainbow runner. (Foto: Morgan Fihn)

Drömresan till Zanzibar är snart slut. Sista dagen ägnas åt att vila upp ömmande ryggar och muskler. Detta efter en spännande tvådagars fisketur till grannön Pemba.
När vår fiskeguide i onsdags styrde båten mot grannön Pemba var allas förväntningar uppskruvade. Vi korsade det berömda Pembakanalen, en djup ränna välkänd bland marlinfiskare, men lyckades inte få någon att hugga. När vi kom fram till ön fick däremot Abu:s Olle Lidesjö ett hugg. En rainbow runner fick rullen att skrika, för att sedan tystna snopet. När Olle vevade in fanns bara halva fisken kvar. Vår guide Collin gissade att en wahoo på minst 40 kilo hade bitit av fisken. Vi fiskade runt ön hela dagen och gick sedan iland på en paradisstrand för att grilla en wahoo vi fångat. När natten kom ankrade vi upp en lagun och sov under bar himmel för att sedan vakna vid soluppgången och greppa spöet igen.
– Allt har varit perfekt, säger vinnaren Reinhard Seggewiss när han sammanfattar resan.
Han har fått chansen att kämpa mot sju olika fiskarter, alla starka och snabbsimmande. Den roligaste kampen gav en barracuda på 24 kilo, enligt Reinhard.
Nu väntar en välbehövlig vilodag innan hemresan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta