[/caption] " /> Spännande final på drömresan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Spännande final på drömresan

Olle Lidesjö från Abu fick en halv rainbow runner. (Foto: Morgan Fihn)

Drömresan till Zanzibar är snart slut. Sista dagen ägnas åt att vila upp ömmande ryggar och muskler. Detta efter en spännande tvådagars fisketur till grannön Pemba.
När vår fiskeguide i onsdags styrde båten mot grannön Pemba var allas förväntningar uppskruvade. Vi korsade det berömda Pembakanalen, en djup ränna välkänd bland marlinfiskare, men lyckades inte få någon att hugga. När vi kom fram till ön fick däremot Abu:s Olle Lidesjö ett hugg. En rainbow runner fick rullen att skrika, för att sedan tystna snopet. När Olle vevade in fanns bara halva fisken kvar. Vår guide Collin gissade att en wahoo på minst 40 kilo hade bitit av fisken. Vi fiskade runt ön hela dagen och gick sedan iland på en paradisstrand för att grilla en wahoo vi fångat. När natten kom ankrade vi upp en lagun och sov under bar himmel för att sedan vakna vid soluppgången och greppa spöet igen.
– Allt har varit perfekt, säger vinnaren Reinhard Seggewiss när han sammanfattar resan.
Han har fått chansen att kämpa mot sju olika fiskarter, alla starka och snabbsimmande. Den roligaste kampen gav en barracuda på 24 kilo, enligt Reinhard.
Nu väntar en välbehövlig vilodag innan hemresan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta