Markus Lundgren berättar om havsfiske och alla spännande arter som lockar i djupet. Markus Lundgren berättar om havsfiske och alla spännande arter som lockar i djupet.[/caption] " /> Spännande fiskar från västkusten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Spännande fiskar från västkusten
Markus Lundgren berättar om havsfiske och alla spännande arter som lockar i djupet.

Markus Lundgren berättar om havsfiske och alla spännande arter som lockar i djupet.

När Sportfiskemässan går av stapeln den 21-23 mars, kommer biologen och havsfiskaren Markus Lundgren att sätta fokus på västkusten. På mässans scen visar han en kavalkad av spännande arter.
Västkusten bjuder fortfarande på en rejäl biodiversitet. Här finns vrak, grund, klippbranter och sandbottnar med mängder av spännande arter att fiska på – eller vad sägs om berggyltor, hälleflundror, havskatter, snultror, rockor, blekor, havsål eller havsmus?
Markus Lundgren är ansvarig för västerhavsfrågor hos Sportfiskarna och är starkt engagerad i både miljö- och fiskefrågor som rör Kattegatt och Skagerack. På Sportfiskemässans fredag kommer han att visa och berätta om alla de små, stora, märkliga och färgglada fiskar som västkusten har att bjuda på.

Stor eller liten

Det mest spännande med havsfiske är att vad som helst kan hugga, säger Markus som älskar artrikedomen och menar att en liten snultra kan vara lika häftig som en stor torsk.
– Jag blir mycket gladare för en liten fisk som är stor för sin art och jag jagar gärna efter udda arter som skäggtorskar, bergvarar och paddtorskar.
Att både mängden fisk och mängden arter länge haft en nedåtgående trend på västkusten, är något som Markus kämpar för att vända på. Och kanske finns det små ljusglimtar?
Kom och lyssna på västkustföredraget klockan 12.00, fredagen den 21 mars på mässans stora scen.
Ladda ner hela scenschemat här.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta