Jonas Nordigårds guidar efter havsöringen på Västkusten och har genom åren dragit på sig en hel del intressanta kunskaper i ämnet. Möt Jonas på Fiskejournalens stora scen på Sportfiskemässan och lär dig om hur du lurar Bohusläns silver. " /> Spännande havsöringfiske på Västkusten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Besöker du Sportfiskemässan och är samtidigt intresserad av havsöringfiske? Missa inte Jonas Nordigårds föredrag på Stora scenen.
Spännande havsöringfiske på Västkusten

Jonas Nordigårds guidar efter havsöringen på Västkusten och har genom åren dragit på sig en hel del intressanta kunskaper i ämnet. Möt Jonas på Fiskejournalens stora scen på Sportfiskemässan och lär dig om hur du lurar Bohusläns silver.

I Bohuslän fiskar man på en helt självreproducerande havsöringsstam. Den är livskraftig och skyddas genom bra fiskeregler. Lekområdena vårdas genom kontinuerliga biotoparbeten i de hundratals småbäckar och åar som mynnar ut i kustbandet. Det här gör att Bohuskusten kontinuerligt förser havet med en stark havsöringspopulation som snabbt växer till sig och ger oss fiskare fantastiska möjligheter till att bedriva ett kul och varierat sportfiske.

–Jag kommer berätta om en fiskesäsong på Västkusten och hur man ska tänka för att lura öringen under de månader som vi får lov att jaga dem, berättar Jonas

–Jag kommer berätta om en fiskesäsong på Västkusten och hur man ska tänka för att lura öringen under de månader som vi får lov att jaga dem, berättar Jonas

Jonas är även med i Projektet Fjordguiderna som i höstas tilldelades en Ullbagge. Ett pris som tilldelas Sveriges bästa EU-projekt inom landsbygdsutveckling. Jonas kommer berätta om det och några andra havsöringsprojekt som Fjordguiderna just nu driver i området.

Jonas tider på Stora scenen är följande:

Fredagen den 20 mars klockan 12:00 – 12:20 och lördagen den 21 mars klockan 10:30 – 10:50

 

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta