Oftast är det flitiga fiskare som har bäst koll på ett vatten, och även vet vilka åtgärder som bör göras för att fisket ska bli ännu bättre. Skellefteå kommun söker nu sportfiskare med god lokalkännedom om Åbyälven. " /> Spännande uppdrag för fiskare med koll på Åbyälven | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Snart inleds arbetet med att återställa fler sträckor i Åbyälven. Foto: Länsstyrelsen i Västerbotten
Spännande uppdrag för fiskare med koll på Åbyälven

Oftast är det flitiga fiskare som har bäst koll på ett vatten, och även vet vilka åtgärder som bör göras för att fisket ska bli ännu bättre. Skellefteå kommun söker nu sportfiskare med god lokalkännedom om Åbyälven.

Anledningen är att det ska göras ytterligare miljöåterställningar i Åbyälven, där Skellefteå kommun alltså vill ha hjälp av sportfiskare. De bjuds in att vara delaktiga i planeringen av miljöåterställning efter flottningen, utifrån ett sportfiskeperspektiv.

Det handlar om både tidigare restaurerade sträckor och icke restaurerade sträckor. ”Personerna ska ingå i en referensgrupp där även representanter för Åbyälvens nedre- samt Åbyälvens övre fvof ingår. Minst en fältdag och en träff inomhus kommer att anordnas för gruppen där vi diskuterar målbild och besöker ett antal olika typer av forssträckor för att diskutera syftet med återställningen, och hur en återställning bör genomföras för bästa resultat”, meddelar Skellefteå kommun på sin hemsida.

Om du vill vara delaktig eller vill föreslå någon så skicka PM på deras Facebook eller maila tony.soderlund(a)skelleftea.se.

Förra hösten beslutade politikerna i Skellefteå kommun att inte riva ut det kritiserade kraftverket Hednäs i Åbyälven, vilket du kan läsa om här nedan:

Beslut upprör: Skellefteå säger nej till utrivning av Hednäs

 

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta