Fiskevård är på tapeten ordentligt – och branschen kan växa ordentligt om planerna för miljöanpassningen av vattenkraften tas i fullt bruk. Senaste tjänsten som annonseras ut är en fiskintresserad vattenbyggare till Jönköping. " /> Spännande uppdrag ute – fiskintresserad vattenbyggare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Fi Foto: Melanie Figueira
Spännande uppdrag ute - fiskintresserad vattenbyggare

Fiskevård är på tapeten ordentligt – och branschen kan växa ordentligt om planerna för miljöanpassningen av vattenkraften tas i fullt bruk. Senaste tjänsten som annonseras ut är en fiskintresserad vattenbyggare till Jönköping.

Det är konsultföretaget Jönköpings Fiskeribiologi som söker en ny medarbetare. Företaget har under 20 år hjälpt kommuner, myndigheter, företag och organisationer att undersöka och hitta lösningar inom vattenmiljö med huvudsaklig inriktning mot fisk. De hjälpte bland annat till att bygga Forsnäs inlöp tillsammans med Tranås Energi år 2018.

Tjänsten är placerad på Science Park i Jönköping, med arbetsområde främst i Götaland.

Så här beskriver de själva uppdraget: ”Vill du också trivas som fisken i rinnande vatten? Gillar du att ta bort hinder för andra och se konstruktiva lösningar istället för problem? Vill du ha några av Sveriges värdefullaste vattendrag som din framtida arbetsplats? Då kommer du att gilla detta!”.

Här hittar du mer information kring tjänsten!

Missa inte att läsa om Älvräddarnas topplista:

https://www.fiskejournalen.se/har-ar-de-basta-och-samsta-handelserna-for-alvraddarna-2019/

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fler sidofåror och andra fiskevårdsåtgärder är på gång i Mörrumsån. Här en sidofåra från Vittskövle. Foto: Martin Johansson
Mer pengar till Mörrumsån – detta ska åtgärdas först

Miljonerna regnar nu över sju vattensystem i södra Sverige. Det handlar om ett av Europas största vattenvårdsprojekt, Life Connects, som har sjösatts. Näst på tur är Mörrumsån, som ska rustas upp för de välkomna slantarna.

Det är Mörrums Kronolaxfiske som meddelar att de kan sätta igång med ett omfattande vattenvårds- och restaureringsarbete, efter att ha vunnit en upphandling hos Sportfiskarna inom Life Connects.
Delprojektet omfattar 1,5 miljoner, och är alltså en del projektet med syfte att förbättra ekosystemet i sju sydsvenska vattendrag. Totalt är denna satsning på 100 miljoner kronor.

Vi är förstås nyfikna på vad som har högst prioritet i Mörrumsån, och frågan går till fiskevårdsarbetaren Martin Johansson.
– Högst på prioriteringslistan är en lång sidofåra och kvillområde i Vittskövle, berättar Martin för Fiskejournalen.

Han berättar att det har försvunnit flera livsmiljöer genom årens lopp, och att några av dessa nu kan återställas tack vare projektet. Här kan ni se ett inslag om detta i SVT, och här kan ni läsa mer om Life Connects och vilka fler vatten som omfattas.

Du kanske även gillar detta