Redskapstillverkaren Simms, med huvudkontor i amerikanska Bozeman, har släppt en specialkollektion där all vinst går till organisationen Casting for Recovery, som jobbar för att förbättra livskvaliteten för kvinnor med bröstcancer. " /> Specialkollektion mot bröstcancer | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Två produkter ur Simms specialkollektion.
Specialkollektion mot bröstcancer

Redskapstillverkaren Simms, med huvudkontor i amerikanska Bozeman, har släppt en specialkollektion där all vinst går till organisationen Casting for Recovery, som jobbar för att förbättra livskvaliteten för kvinnor med bröstcancer.

Genom Casting for Recoverys unika program ges utbildning om cancerformen, samt inbördes stöd med flugfiske som terapiform.
– Simms är unika med att utveckla produkter specifika till ett så viktigt ändamål som kampen mot bröstcancer. Många av oss har berörts personligen av denna fruktansvärda sjukdom och vi tog chansen att arbeta med Casting for Recovery igen, säger Diane Bristol för Simms.
Kollektionen består av fyra produkter där alla är skräddarsydda för kampanjen. Bland annat finns en rosa linklippare (Simms Nipper), som annars är en populär produkt i sortimentet. En specialdesignad truckerkeps är en annan produkt.
Kollektionen är möjliga att köpa under en begränsad tid. Här kan du se produkterna.
Anders Holm 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Svartmunnad smörbult, en hona och en hane. Foto: Jörgen Wiklund
Nya fisken – nu ska den både stoppas och nyttjas

Det är många som följer händelseutvecklingen kring fiskarten svartmunnad smörbult, med anledning av att den bland annat letar sig norrut längs Östersjöns kust. Forskare vid SLU ska nu ta fram en handlingsplan.

De ska nämligen ta fram kunskap som kan förhindra att den sprider sig till sötvatten – och kanske rentav blir till en resurs i stället.
”Invasiva arter är ett allvarlig hot mot biologisk mångfald och fisket. Svartmunnad smörbult är en invasiv fiskart som kommit med fartygstrafik från Svarta havet till Östersjön. Den innebär ett allvarligt hot mot våra inhemska arter genom sin höga reproduktionstakt, höga tålighet mot miljöfaktorer och framgångsrika konkurrens med andra bottenlevande arter”, konstaterar SLU i ett pressmeddelande.

Det är genom ett 4-årigt projekt som forskarna vill förena intressenters behov med ett vetenskapligt arbetssätt för att effektivt kunna tackla hotet som den invasiva svartmunnade smörbulten utgör. De ska också undersöka möjligheten att dra nytta av arten i kommersiellt fiske.

När effekterna är kartlagda kommer forskarna utveckla och testa nya metoder för att minska negativa effekter av den svartmunnade smörbulten, enligt pressmeddelandet. Läs mer här på SLU.

Du kanske även gillar detta