Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Spektakulärt rödingfiske

Att fånga en riktigt stor röding på torrfluga är en dröm för många. Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind besökte platsen där drömmar slår in.
I senaste numret av Fiskejournalen kan du läsa om ett riktigt drömfiske på torrfluga. Martin Falklind provfiskade ett nyligen öppnat vatten i Abborrträsk. Rödingfisket var magiskt och resulterade i en mustig artikel som du kan avnjuta i Fiskejournalen nummer 6.
Du som är prenumerant kan inte bara glädja dig åt läsningen, utan får första tjing på dessa nyöppnade och kvoterade vatten. Detta kryddat med en riktigt fet rabatt. Mer information finns i tidningen.
Missa inte heller webbfilmen från Martins rödningfiske. Klicka här.
Morgan Fihn

Martin Falklind med en drömröding, fångad på torrfluga. Läs om hur det gick till i nya numret av Fiskejournalen. (Foto: Pasi Johansson)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta