Vad skiljer egentligen mellan olika spömodeller? I nya Fiskejournalen nummer 3 gör vi ett nedslag i spödjungeln, benar ut begreppen och gör det enklare för dig som som planerar att köpa ny utrustning. " /> SPÖBIBELN: 40 olika spinn- och haspelspön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Nya Fiskejournalen nummer 3 finns nu i en butik nära dig.
SPÖBIBELN: 40 olika spinn- och haspelspön

Vad skiljer egentligen mellan olika spömodeller? I nya Fiskejournalen nummer 3 gör vi ett nedslag i spödjungeln, benar ut begreppen och gör det enklare för dig som som planerar att köpa ny utrustning.
Dagens marknad är som en blomstrande spöskog – ja det finns numera spön för precis varje fisketillfälle. Inför ett spököp kan dock en hel del frågetecken uppstå –  kastvikter, hel klinga eller delat spö, ringar, rullfästen, olika material mm. Fiskejournalens Joakim Åberg har gjort det lättare för dig som tänker lätta på plånboken och förklarar hur 40 aktuella spön fungerar – ta en titt i Den stora Spöbibeln och bli expert på ämnet du med.

…förklarar hur 40 aktuella spön fungerar – ta en titt i Den stora Spöbibeln och bli expert på ämnet du med.

Förutom den gedigna spöguiden knäcker Tobias Fränstam koden för abborren, i Prylguiden listar vi 40 användbara fiskeverktyg, Anders Nicander visar vägen till havsöringen på Västkusten och vill du pröva lyckan utanför riksgränsen så följer du med på storviltfiske i Tjeckien. Som vanligt finner du intressanta nyheter, galenskaper i Sanna fiskehistorier och mycket, mycket mer i den 100 sidor feta tidningen.

Vill du ha tidningen billigare, före alla andra och direkt hem i brevlådan så kan du kika HÄR

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vilmer fördubblade sitt personliga rekord med den här granna gäddan. Foto: Privat
Veckans fiskeglädje: Vilmer och granna gammelgäddan

Delad glädje är dubbel glädje. Veckans stora fiskelycka rapporteras in från Martin Bojfors och 8-årige sonen Vilmer, som fick sina drömmar uppfyllda när de tog en fisketur på Mälaren.

Vilmers tidigare personliga rekord låg på 5,4 kilo, och redan i bilen var Vilmer taggad och pratade om att det skulle vara roligt att få nytt personligt rekord på gädda eller gös.
Och det infriades med råge.

– Vi började trolla en stor vik över cirka 15 meters djup. Vi hade vobbler som gick mellan 2,5–6 meter ner. Efter bara 15 minuter så såg vi på det yttre paravanspöt att det backade lite, berättar Martin.
Hugget såg inte så våldsamt ut, men när Vilmer tog spöt så kände han att det var en stor fisk.

– Vi trodde först att det var en stor gös, eftersom den fortsatte att gå djupt hela vägen fram till båten. Men när den kom upp mot ytan kunde vi se den enorma gäddan.

 

Fördubblade sitt rekord
Pappas håvning gick bra och sedan blev det glädjevrål från både Vilmer och pappa.
– Jag insåg att det förmodligen var en 10-plussare, men sa bara till Vilmer ”det här är garanterat ett nytt PB”! När vi vägt fisken till 11,2 kilo och mätt henne till hela 117 centimeter, var Vilmer helt mållös. Han förstod knappt vad som hänt!
De hälsar också att återutsättningen gick bra och att gäddan simmade piggt ner mot djupet, så att fler får chansen att fånga den.
– Ett minne för livet för både Vilmer och mig, konstaterar en nöjd pappa.

Du kanske även gillar detta