Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sponsra Älvräddarna!

Peter Sjödin tror och hoppas att många företag skall ansluta som sponsormedlemmar hos Älvräddarna. (Foto: Jerker Jämthagen)

Samorganisationen Älvräddarna har startat ett sponsorprogram. Man vänder sig först och främst till företag men välkomnar givetvis även privatpersoner.
På senare år har det skrivits allt mer om vattenkraft och inte sällan nämns Älvräddarna som en agerande part. Föreningen drivs av eldsjälar och medlemsantalet ökar konstant. Givetvis behövs resurser för att bevaka och driva frågor som gynnar rinnande vatten och biologisk mångfald. Nu vill Älvräddarna mobilisera ännu mer och erbjuder därför sponsormedlemskap. Ansvarig för projektet är TV-profilen Peter Sjödin och han ser med tillförsikt på framtiden.
– Projektet är fortfarande i en tidig fas, men det har gått riktigt bra, säger Peter till Fiskejournalen.
Han hoppas att organisationer, företag och enskilda personer ser fördelen med att välja ett sponsormedlemskap och välkomnar alla som är nyfikna att höra av sig. Man kan välja mellan fyra olika nivåer – brons, silver, guld och huvudsponsor. Billigast är bronsnivån som kostar 1500 kronor följt av 3000 för silver och 10 000 för guld.
Målsättningen från Älvräddarna är att ge som mycket som möjligt tillbaks, inte bara till våra vattendrag utan även till sponsorerna.
– De som går in som sponsorer får mycket positiv exponering. Till exempel får man redan på bronsnivå en gratis radannons i tidningarna Fiskejournalen, Flugfiske i Norden och Älvräddaren, säger Peter.
Vill du veta mer om Älvräddarna och hur du kan bli sponsormedlem? Klicka här – eller kontakta Peter Sjödin direkt. Tel: 0702-104 930, e-post: peter@alvraddarna.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta