Sponsra Älvräddarna!

Peter Sjödin tror och hoppas att många företag skall ansluta som sponsormedlemmar hos Älvräddarna. (Foto: Jerker Jämthagen)

Samorganisationen Älvräddarna har startat ett sponsorprogram. Man vänder sig först och främst till företag men välkomnar givetvis även privatpersoner.
På senare år har det skrivits allt mer om vattenkraft och inte sällan nämns Älvräddarna som en agerande part. Föreningen drivs av eldsjälar och medlemsantalet ökar konstant. Givetvis behövs resurser för att bevaka och driva frågor som gynnar rinnande vatten och biologisk mångfald. Nu vill Älvräddarna mobilisera ännu mer och erbjuder därför sponsormedlemskap. Ansvarig för projektet är TV-profilen Peter Sjödin och han ser med tillförsikt på framtiden.
– Projektet är fortfarande i en tidig fas, men det har gått riktigt bra, säger Peter till Fiskejournalen.
Han hoppas att organisationer, företag och enskilda personer ser fördelen med att välja ett sponsormedlemskap och välkomnar alla som är nyfikna att höra av sig. Man kan välja mellan fyra olika nivåer – brons, silver, guld och huvudsponsor. Billigast är bronsnivån som kostar 1500 kronor följt av 3000 för silver och 10 000 för guld.
Målsättningen från Älvräddarna är att ge som mycket som möjligt tillbaks, inte bara till våra vattendrag utan även till sponsorerna.
– De som går in som sponsorer får mycket positiv exponering. Till exempel får man redan på bronsnivå en gratis radannons i tidningarna Fiskejournalen, Flugfiske i Norden och Älvräddaren, säger Peter.
Vill du veta mer om Älvräddarna och hur du kan bli sponsormedlem? Klicka här – eller kontakta Peter Sjödin direkt. Tel: 0702-104 930, e-post: peter@alvraddarna.se
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...